12 jan. 2017

Bakat

Idag har jag bakat vitchokladkladdkaka. Den blev jättegod! Jag åt den med lättvispad grädde och hallon. Tänkte bjuda dottern på den i helgen när hon kommer hem från Bali. 

 

Den var så enkle att göra och det tog max 30 min från start till mål.

Ingredienser:
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker


  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rör ihop ägg och socker.
  • Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten.
  • Rör (försiktigt) ner mjöl och vaniljsocker.
  • Häll ner smeten i en smord form.
  • Grädda i ca 14 minuter 
  • Pudra med florsocker och låt kladdkakan svalna innan du serverar med bär 
  • Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar