30 okt. 2016

Cykel och promenad

Nu är han hemma:

 

Två mornar i rad har jag tagit cyckeln till stan. Det tar 7 min :) Jag har tränat, badat bubbelpool, promenerat och fikat med kompisar både igår och idag. Härligt! Vädret har varit fantastiskt och idag satt vi ute och fikade med utsikt över Munksjön. Utefika sista dagarna i oktober ... vem kunde tro det!? Mango cheesecaken på Coffee house by George atollen var magiskt good.

Det är så vackert när man går runt Munksjön med det spegelblanka vattnet och alla höstfärger.

 


 

Slippa ligga ute pengar

Har du en hobby som gör att du säljer något och att du ibland får ligga ute med pengar? Eller är du är du kanske småföretagare?

 

För några år sedan, när jag pysslade mycket, gjorde jag ibland tavlor, askar, kort på beställning. Speciellt tavlorna, som var i mixenmediateknik, kostade en hel del i materialkostnad. Pengar som jag låg ute med till arbetet var klart och jag kunde ge den till den som beställt. Då var jag student. Jag pluggade Grafisk form och kommunikation och min exmake var föräldraledig med vår yngsta son. Vi hade 6 barn/ungdomar boende hemma under den perioden så att ligga ute med pengar då, var ofta väldigt kännbart. 

 

Jag hittade en tjänst på nätet som jag önskar hade funnits då. En tjänst som innebär att du använder ditt kreditkort för att betala alla dina fakturor och räkningar. Du utnyttjar den räntefria betaltiden. Så smart.

 • Man slipper ligga ute med pengar till sina leverantörer innan man fått betalt av sina beställare 
 • Man får bonuspoäng på sina köp som man kan handla, boka resor, hyrbil eller annat för.
Billhop är en svensk betaltjänst man kan använda sig av sitt kort för att betala sina fakturor. På de flesta svenska betal- eller kreditkort har man mellan 30-60 dagar räntefri kredittid.

Genom att betala sina räkningar med kort skjuter man på sina kostnader och slipper därmed ligga ute med pengar till dess att man fått betalt av sina beställare. De du köper material av får betalt direkt och du slipper ligga ute med pengar.

Det är ett smidigt sätt att hålla reda på sina utgifter tycker jag.

Bilderna är exempel på tavlorna jag gjorde :)

 

29 okt. 2016

Sticker ut hakan och höjer rösten för de minsta. Politik?!


Jag tycker folk ska få tycka och tänka som de vill. Vi människor är så olika och vi är inte stöpta i samma form. Det som passar mig är kanske inte alls rätt för dig... Jag tycker inte vi behöver påpeka och rätta varandra. (Vem gillar en "besserwisser "!?!) Låt människor vara och tycka och vara som de vill 
UTOM NÄR DET SKADAR NÅGON ANNAN.
 
Det var nog därför jag slutade jobba politiskt när Josef föddes. För att det blev så mycket pekpinnar. (Jag har suttit i fritidsnämnd socialdistriktsnämnd gymnasienämnd kommundelsråd programråd mm)

 

Men nu gäller det mitt yrke som jag haft i 27 år!!! Jag älskar mitt arbete som förskollärare. Det finns inget som är så stimulerande som att få se barn utvecklas och lära sig och framför allt ha roligt. Min arbetsplats är toppen både för barnen och vuxna. Men att vistas i den miljön 40 h i veckan är galet mycket och jag som vuxen orkar knappt med det. Och jag har rast, pauser och kan styra arbetet...

Nu är det förslag att vi ska ge barn till föräldrar lediga rätt att gå heltid 40 H i veckan. Galet!

Jag är för valfrihet och att peppa andra istället för att höja pekfingret. Men här tror jag ALLA som arbetar i förskolan, oavsett politisk färg, är överens om att heltid, 40 h inte är bra, när en förälder är hemma med ett yngre syskon. Vi som vistas där måste höja rösten åt barnen. Jobbar du i förskolan!? Säg din åsikt högt för en gång skull. 


"Tänk om någon kunde bemöda sig med att undersöka vad de berörda barnen tycker om saken, att de inte hörs i debatten är ett stort problem."


"Fråga förskollärarna i en undersökning!!! Och undersök gärna hur många förskollärare, med barn som är 3 år eller yngre som har första barnet hemma, jämfört med de i andra yrken... jag tror den undersökningen visar en del."


Dessutom är det skattepengar som finansierar detta och då finns det andra stora behov inom förskola / skola. Eller?


 


Signalen till föräldrar, med detta förslag, blir att barnen behöver förskolan mycket mer än sina föräldrar. Går man 40 tim hinner man inte ha många timmar med föräldrarna. Jag träffar så många osäkra föräldrar som tror att barnen har det bättre hos mig på förskolan för att samhället ger den signalen. Att de missar massor när de inte är med på allt. De kan inte ha mer fel. 


En förälder är den allra viktigaste personen i ett barns liv.


 28 okt. 2016

Härliga dagar

 

Tur jag trivs med mitt liv - just nu är jag faktiskt väldigt nöjd och lycklig. Galet vad fort en vecka går - fredag är redan slut! Jag skulle inte bli sen utan jag skulle lägga mig tidigt Men nu är det midnatt...och först nu har jag tagit på mig mitt nya nattlinne och krupit ner i min renbäddade säng.

Veckan på jobbet har varit bra. Soliga härliga höstdagar med de bästa kollegorna och de underbara barnen jag arbetar med. Jag har tränat och badad bubbelpool i relaxen flera och det känns som en riktigt bra vecka.

Det bästa är kvar HELGEN. I morgon blir det träning med vänner, bubbel och sen ska jag köpa blommor och gravkrans på torget. Jag ska köpa till min mammas grav och så funderar jag på att besöka Linda och Malins gravar i alla Helgona men det är så svårt. Vi får se.

Min söner har höstlov nu men jag jobbar nästa vecka. Jag är  ledig på fredagen men slutar ju hyfsat tidigt så vi kan hitta på saker tillsammans på eftermiddagarna.

I förrgår hade min blogg 1700 unika besökare den dagen och plötsligt har jag 612 följare på Instagram. Helt otroligt! 

Nu blåser jag ut ljuset och säger godnatt...

 

25 okt. 2016

Jag saknar dig så!

Det brinner i bröstet och är tomt vid bordet....snart

 


När jag valde att ge upp mitt äktenskap och flyttade från min man blev det även så att jag, rent praktiskt, valde att vara ifrån min yngste son Josef varannan vecka. Det gör ont och jag saknar honom så! Tårarna stockar sig i halsen och kniper lite i bröstet. Det är det separationen som gjort mig så känslig, även om det är mitt val. När jag går igenom svåra saker i livet gör det mig helt klart känsligare men också så mycket starkare. Allt för mina barn och för att de ska ha en mamma som mår bra!

 

Mitt liv är inte alls som förut. Det mesta har förändrats, mitt boende, min arbetsbörda, min tid, min ekonomi, och även om det är värt varenda dugg är det en enormt stor förändring som tar tid och kraft.

 

Denna vecka är ojämn, vecka 43. Det innebär att mina pojkar åker till sina pappor. Josef åkte i måndags och Adam åker i morgon onsdag. Det är en så märklig känsla, så tomt, även om jag har många roliga saker planerade när de är borta. Jag saknar pianoklinkandet och gitarrspelandet märkligt nog. Det ständigt pratet och tjatet.

Nu väntar en egen vecka och jag har mycket roligt planerat. Följ mig på Instagram: Mizaja om du vill så får du se fler bilder av vad jag har för mig...Sov gott!

Flera av bilderna ör tagna av 
photo by Marie G W
 
Se fler på Instagram : Mizaja och se vad jag har för mig 

Fotograf!!

För ganska länge sedan vann jag en fotosession med tillhörande bilder av en japansk fotograf på Facebook. I går fick jag bilderna och jag säger bara WOW! Vilken duktig fotograf!

 

Hon ta gärna action bilder t ex i ert eget hem när ni är i farten. På oss tog hon ute när vi kastade löv, inne när vi fikade, barnen spelade gitarr och piano och vi spelade spel.

Det kommer fler bilder här senare. Vilken lycka att fp så många fina bilder på mina två söner, mina yngsta barn.

 

Hon heter Mari Widetoft och hon är ursprungligen från Japan. Besök hennes sida http://www.marigw.se/ 


 


Har du sociala medier finns hon på Instagram: @photobymari.g.w88 och på Facebook: photobymari.g.w88


 

Jag och pojkarna spelar Fia 👍🏼😀 Vi spelar mycket spel i våningen.

 

23 okt. 2016

Besök

I går förmiddag fick jag och pojkarna så härligt besök från Göteborg. Whiii!! så kul en en regnig lördag.  Zandra Joel och "bebisen" Calle, deras Samojed, som de köpte för några veckor sedan. En extra bonus var att Sofie var med! Bara Emma som saknades.

 

Vi åkte på en utflykt, enligt Göteborgarnas önskemål, ett "studiebesök" på Ryfors konfektyr i Mullsjö. Mysigt även om det inte var någon godistillverkning igång när det var lördag. 

Jag lagade kyckling i ugn med morötter, lök och potatis till middag. Till efterrätt blev det äppel/hallonpaj med vaniljsås. Efter maten åkte vi till badet. Jag badade inte, eftersom jag känt mig krasslig, men de andra hade jättekul i vattnet och ångbastun. 

När vi kom hem var det kväll och jag stod vid spisen igen. Det blev amerikanska pannkakor. De åkte hem till Göteborg vid 21 tiden efter en fantastiskt rolig dag tillsammans. Tänk att få umgås med fyra av mina fem och en pojkvän/sambo och en underbar hund :) 

Jag är rik!
 

 

 

22 okt. 2016

Lite fix (inredning)

 

Bloggen blev tyst ett par dagar. Det kan bli så ibland. Vem läser en tyst blogg? MEN Nu kommer skrivlusten sakta tillbaka. Snart.

Jag hittade ett gammalt inlägg som inte blivit publicerat, så bra.

Det här:

Jag har köpt lite nya saker till mitt nya hem. Inte så mycket och inga möbler (även om jag behöver det) eftersom jag inte tänkt bo i denna fantastiska hyreslägenhet så länge. Min plan är att köpa en lägenhet eftersom jag nästan halverar min månadskostnad då.

Jag har hittat en så fin tavla med lyse i. Love it.

 

17 okt. 2016

Bra

En bra måndag är snart slut. Vi hade föräldramöte på jobbet idag. Vi provade en ny variant där vi hade flera olika stationer som föräldrarna fick gå runt på. Jag hade hand om stationen matematik. Roligt! I förskolan upplever vi matematik tillsammans. 

Efteråt så åkte jag hem och gjorde köttfärssås och pasta till sönerna. Gott tyckte de. Vi var lite frusna efter maten så jag gjorde varm oboy med vispad grädde till dem. Jag nöjde mig med cappuccino med mjölkskum.

 

Nu är det höst på riktigt och jag tänder många ljus varje dag. Sent nu ikväll tonade jag håret.  De blonda slingorna försvann och nu är har brunett igen. Passar när det är höst :) 

16 okt. 2016

Singel helg

Så har veckan och helgen utan barn hemma gått. Härligt med tid då jag gör vad jag vill men tomt. Fredagstacos med vänner, träning och relaxpool med kollegor, fika med kompisar, torget, tjejkväll med ost och vin, gymmet, lunch på stan och bio. Mycket roligt har jag hunnit och även tvätt och städning.

Nu är ordningen återställd och sönerna är hemma.

Bilder från helgen finns på Instagram. Vill du följa mig där?
Mizaja är användarnamnet.

 

15 okt. 2016

En mamma till har blivit en ängel

 

En till alldeles fantastisk mamma är död. Ännu en av de allra bästa klarade inte carncern. I veckan dog en underbar mamma jag känner, i spridd bröstcancer, och två små skolbarn förlorade sin mamma och en man sin fru. Precis som min vän Linda var hon en helt fantastisk och engagerad kvinna. Varför är det alltid de bästa som har så mycket att leva av och som brinner av kärlek och engagemang, som dör?!? Såret i hjärtat slits upp och det känns så kallt och mörkt i världen. Jag tänder ett ljus och tänker på Idas familj och vänner.

LEV livet så väl du kan medan du kan.

Fina I vila i frid

Min älskade vän Lindas blogg finns kvar 
HÄR

Vi som får leva kan stödja forskningen så att en annan som drabbas kan bli frisk.

Här är 
Lindas insamling

13 okt. 2016

Träning!?!

Jo jag tränar. Varje månad, varje vecka, hela året, minst två gånger varje vecka, oftast mer. För mig är det nödvändigt och det har blivit en livsstil. Jag blandar styrketräning med grupppass Bodypump, Zumba, Core och Yoga. Om dygnet hade fler timmar skulle jag vara på gymmet varje dag - jag älskar att träna. Efteråt sjunker jag ofta ner i bubbelpoolen 5-10 minuter. Underbart!

Jag gav mig själv en utmaning att träna 104 pass i år det vill säga 2 pass i veckan i snitt. Jag visste att på sommaren blir det inte lika många pass och under mina veckor utomlands var träningen minimal. Men utmaningen uppnådde jag efter drygt halva året.

Jag fortsätter träna! Just nu gillar jag PowerYoga och bodypump bäst. Jag använder appen Shapelink för att registrera alla mina träningspass. Den är suverän!

 

12 okt. 2016

Chocolate chip cookies

I dag blev jag helt trött och hes i halsen efter jobbet. Så istället för gymmet och körsång, inte var att träna eller sjunga när halsen värker, blev det bakning och bjuda en vän på kaffe och nybakade Chocolate chip cookies.

 
Så enkla och goda:

Receptet gäller för 18 st

(2 plåtar med 9 på varje)

 • 100 g Smör
 • 1 dl strösocker
 • ½ dl farinsocker
 • 1 ägg
 • 2 dl vetemjöl
 • ½ tsk bikarbonat
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk vaniljsocker
 • 100 g mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret långsamt i en kastrull, ta det från plattan så fort det har smält och låt det svalna. Om smöret är för varmt så smälter chokladbitarna ut i smeten. Hacka chokladen grovt. Rör ner socker, farinsocker och ägg i kastrullen. Blanda bikarbonat, salt och vaniljsocker i mjölet och rör ner det tillsammans med chokladen. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut i ugnen. Det är lagom med nio kakor på varje plåt. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

10 okt. 2016

Barnvakt

Lördag till söndag ca ett dygn hade jag hand om en liten Kevin, min Gudson, 6 månader gammal.

Barn är så anpassningsbara, på gott och ont, det gick hur bra som helst. Han, åt skrattade och sov. Söt!!!

Vaknade två gånger på natten och sen tidig morgon och åt ur flaskan men somnade om utan att skrika varje gång. Duktig kille :)

 

 

I går kände jag att jag inte är 27 längre och jag är glad att jag inte är småbarnsmamma även om det var så mysigt!

Fina presenter fick jag av hans mamma med.

 

8 okt. 2016

Härlig lördag

I morse tränade jag Yoga med Annette och Melinda. Det var en för mig ny instruktör. Jättebra pass även om jag kände  mig lika vig som ett kylskåp. Efteråt satt vi ibubblorna i relaxpool och pratade. Så skön början på lördagen. Det blir repris på det. Jag kom hem till pannkakslunch med amerikanska pannkakor som dottern Emma gjort till mig och pojkarna. Så gott!

 
Vi åkte och tittade på "en spännande sak" och sedan var vid mamma/mormors grav. Sedan lämnade vi Lillsonen på innebandy träning. 

Nu är vi barnvakter åt en liten 6 månaders pojke tills i morgon. Han har varit så go och glad och charmat oss alla. Nu sover han gott. Jag hoppas jag orkar med natten...

 

Vi har spelat spel ikväll och sett på Idol och Fångarna på fortet enligt sönernas önskemål. Så trött man blir av att se på TV. Kl är 21 och jag är trött. Det är det jag brukar säga - TV är bara tröttande.

7 okt. 2016

DiscoBowling med mitt "gäng"


Finally Friday! Äntligen fredag! Jag hämtade Emma på busstationen efter jobbet. Som pojkarna längtat! De var ju inte med i Göteborg i helgen som gick. Vi åkte hem och fikade och sen åkte vi till Bowling city och bowlade. Kul! Det var discobowling :) Jag vann ... Nästan....

Efter bowlingen åkte vi hem och åt en god middag som jag fixade medan barnen dukade. Vi middagen diskuterade vi högt och lågt. -Varför heter det sås-snipa? - Det ordet måste kommit innan man börjar kalla "fiffi" för snippa :) 

Efter middagen var det fredagsmys med en film som alla fyra ville se. Gäsp. Nu ska jag snart sova så att jag orkar med "tidig morgonträning" i morgon (tidigt för att vara lördag). Det blir Yoga med relax efter med två vänner/kollegor.


 


6 okt. 2016

En knöl i bröstet


När jag var nyinflyttad för en månad sedan upptäckte jag att det satt en spegel utanför duschen. Inte så kul syn, men där märkte jag att jag hade en liten knöl på bröstet. I storlek som en större hasselnöt. Tänkte att det är nog bara nån körtel men så ringde min kompis och berättade att en vän till oss fått tillbaka sin bröstcancer, nu spridd i kroppen. Så jag ringde vårdcentralen dagen efter. Jag var där för två veckor sedan och läkaren kände knölen och skrev remiss till Mamografi.

Fick tid ganska snabbt och den tiden var i onsdags morse. Nu var knölen mindre och syntes inte på utsidan längre så jag tänkte avboka... Men så tänkte jag på min älskade vän Linda som inte finns längre och då var avboka inte aktuellt längre.

Undersökningen tog tid eftersom jag kom på remiss. Vanliga Mamografibilder men inte vänta på brevsvar som det brukar vara. Läkare skulle titta på bilderna direkt och ultraljud skulle göras. Det såg bra ut. Jag hade flera vätskefyllda, helt ofarliga, cystor i bröstet. Precis som jag trodde.

Nu är det oktober och rosa bandet månad. Kolla era bröst och sök läkare om något är annorlunda. Bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite.

 

Pigg :)

Lika trött som jag kände mig igår lika pigg är jag idag. Det är väl det som är tjusningen med livet. Toppar och dalar.

Det som gjorde mig pigg var ett svettigt träningspass och i eftermiddag en vacker höstpromenad med Lillsonen. Soligt och fint men blåsigt och riktiga vågor på Vättern.

 

 

5 okt. 2016

Trött

Oj ö, vad trött jag är ikväll. Jag känner mig tung i huvudet och har en förkylning på väg, känns det som. Ikväll var jag på bio med två kompisar. Innan det skulle jag bara sträcka ut kroppen 15 min på soffan och jag tvärsomnade. Jag som aldrig somnar i soffan. Tur jag inte var själv hemma för då hade jag missat bion. Trots att jag sov en stund är jag supertrött ikväll. En av sönerna ör förkyld, täppt, yr och har ont i örat så inte så konstigt kanske.

Vi såg Bridget Jones baby. Den var så rolig! Att för skratta i två timmar kändes fantastiskt.

 

4 okt. 2016

Spela spel

 

Idag har Josef och jag spelat försvunna Diamanten flera gånger och även spelat Lusen. I vårt nya hem spelar vi mycket spel, ser på film tillsammans och vi sitter vi vårt lilla köksbord och äter både frukost och middag tillsammans. Mysigt!

Jag orkar inget på kvällarna när pojkarna lagt sig. Så det blir inte mycket gjort och inga böcker lästa. Jag somnar så fort jag lägger huvudet på kudden :)

10 minuter TT det är komma ner till Vätterns strand. Jag går dit ofta.