14 apr. 2016

Baka nutellamuffins


Jag har ett så enkelt recept på goda, lite halvkladdiga, chokladmuffins jag bakar jämt. Nu piffade jag till dem med nutellafrostig och åkte till jobbet och de fikasugna kollegorna!




ca16-20 st 

Du behöver:
2 ägg 
2 ½ dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
1 krm salt 
4 msk kakao 
½ tsk bakpulver 
2 dl vetemjöl 
100 g smält smör eller margarin 

Nutella frostig 

1 dl nutella (Coop ekologiska hssselnötscream är mycket bättre!!)
2dl florsocker
200g rumstempererat smör
2 msk kakao (kan uteslutas, tillsätts bara för färgens skull.)
 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut ca 16 st bakformar i papper/metall på en plåt.
Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna. 
Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. 

Klicka ut smeten i bakformarna, fyll dem till hälften. 
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. 
Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.


- Vispa allt i frostigreceptet till en jämn smet
- Spritsa (eller smeta ut) på muffinsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar