29 mars 2015

Haboscrappen

I går pysslade jag i 13 timmar. Kl 9-22 var jag och 55 andra scrapbookingglada tjejer i Habo och scrappade. Så kul! Massa inspiration och skratt. Jag gjorde tre sidor i mitt PL album och lite annat som jag visar senare. 

Jag gör egna Project life kort just nu: Bilder från dagen:
Mitt pyssselgäng (några fattas)+ Perra från Scrapperras butik

Goodie bag!

Min pysselplats

Mat och vänner 
Det var 6:e gången Haboscrappen ordnades och jag har varit där lika många gånger :)


4 år sen Linda dog

Min favoritbild av Linda och min nyfödda Josef. Frisk och pigga glada ögon som jag minns henne helt enkelt.


Idag är det 4 år sen Linda dog. Ca 5,5 år sen jag hämtade sonen på fritids och jag fick det där telefonsamtalet, från Linda. Det var inflammatorisk bröstcancer jag hade, sa hon :( Men det är klart det går behandla, sa jag. Ja men över 90% dör, sa hon. Jag glömmer det aldrig! Men då trodde jag hon skulle bli frisk. Anade hon redan då? För mig fanns det inte "på kartan" att hon skulle dö. Med en bebis i magen och en 1-åring och en 10-åring hemma borde man inte kunna få ett cancer besked.

Drygt  1,5 år senare hon drog sina sista andetag i rummet på onkologen omgiven av så mycket kärlek från oss vänner och familj . Linda <3 som lärde mig så mycket om vänskap, fotografering, katter och ödmjukhet. Hon lärde mig också om att bära smärta och om 
döden.

Vi vänner och familj såg Linda kämpa och hundratusentals läste hennes blogg. Ödmjukhet och kärlek förmedlade hon alltid.

Idag tänker jag på hennes mamma, pappa, man, söner och övrig familj. Hennes bästa vän Magdalena och andra vänner som stod henne nära.

Möhippa för Linda. Då med cancer på många ställen i kroppen som inte går bota. Glädje var det! Men även sorgen lurade i medvetandet då.


Varför...

Jag är glad att jag vet att vi ses igen.

Jag gläds åt livet. Varje dag med min stora bullriga familj, arbete och fritid. 

Fånga dagen! Vi vet inget om i morgon!

26 mars 2015

Ett enklare liv - om Konsumtion

Jag håller på att rensar ur min garderob. Fyra påsar har åkt till välgörenhet och säkert 30 plagg har jag sålt på Tradera och Facebook köp och säljsidor. House of Lola kläder och Me and I är stort andra handsvärde på. Det är storleken XL och större som åker iväg.

Det som slår mig när jag rensar är hur galet mycket kläder jag haft. Jag rensar och rensar och ändå hänger det ca 20 plagg till som ska säljas.

Varför har jag köpt så mycket kläder? Varför behåller jag sådant jag inte använt på 10 år?

Att ta hand om de kläder jag äger, förvara dem, underhålla dem och leta efter den tröjan jag vill hamen inte hittar i mängden, tar tid. 

Om jag börjar konsumerar annorlunda och framför allt mindre mängd får jag mer tid och jag tror jag kommer kunna ha kläder så det räcker för en skjutdörrsgarderob och en byrå är fortfarande helt full. 

Att konsumera kläder och försöka köpa sig till den man vill vara är en stor del av vår kultur. Men får jag högre livskvalitet om jag köper den där klänningen i den nya färgen?

Tänk om gör rätt - eller hur var det nu?25 mars 2015

Kärlek

Jag råkade födas här i Sverige. Mitt liv är fyllt av kärlek, god mat, värme och vänlighet. Jag vill vara en del av att välkomna andra som inte haft samma möjligheter och som kämpar mot fattigdom och skräck. Ibland behöver detta enkla sägas tydligt och synas.

Dela gärna!  


24 mars 2015

Dagen


Jobb 7:45-15:15.
Ett spännande besök på en för mig ny plats. 
Ett spännande och galet jobbigt, för mig helt nytt, träningspass med Adam. CXWORX bara mage och bål träning.Hm.
Mat med sönerna.
Biggest looser på TV. Så inspirerande!
Sonen gjorde protein smoothie med ägg, banan, hallon, kvarg mm.
Sen GOD NATT 

23 mars 2015

Om kost

Jag fick en kommentar om min viktnedgång och kost. Ett grattis och en fråga om hur jag äter nu.

Ja, det är en ständigt pågående kamp att gå ner de 10 kg jag har kvar och framför allt att behålla den nya vikten som för tillfället är minus 30 kg.

Jag äter först och främst rena naturliga produkter (inga halvfabrikat). Steker i smör, Bregott på knäckebrödet, riktig grädde i maten och så äter jag mycket protein som fisk, ägg och kött. Jag minimerar kolhydraterna, pasta äter jag inte alls, ris och potatis i liten mängd. Till frukost/mellanmål på arbetet kan jag ta ett knäckebröd. Jag äter mycket grönsaker, gärna bönor och broccoli. Jag dricker ingen saft, läsk eller juice utan vatten.

Framförallt undviker jag socker!

Min övervikt är uppbygg av 20 års sockermissbruk och jag är livrädd att fastna där igen. Så länge jag inte äter sött är jag inte sugen. Om jag ska äta godis så är det något från Kung Markatta eller Renée Voltaire jag äter eller något sötat med Steevia. Men som sagt jag har inte suget.Ikväll hade vi personalkonferens och då bjöds det på en fantastisk god kaka. Jag delade med en kollega och tog knappt en halv och lämnade lite av den. För även om den var himmelskt god så är det inte värt att hamna i sockerträsket igen.

Jag gillar att kunna köpa medium och stl 38, att kunna springa utan att knäna värker. Jag vill aldrig tillbaka - därför sockerfri. Enkelt.  

Vilken skatt!

Naturen är verkligen en skatt! Och vår allemansrätt är fantastisk. I dag var jag på utflykt med några barn och vi hittade så mycket spännande och vackert att undersöka. Knoppar under löven, vårens första vitsippor och ett brusande vattenfall. Och solen sken faktiskt på förmiddagen även om vinden var kall. Vi satt på en bergsknalle och åt banan och pratade om allt spännande vi sett. Bästa yrket :)

Sov inte

Jag sov inte i morse. Gick upp och satte mig och pysslade lite med mitt projectlife fotoalbum. Härligt!
Sedan jobbade jag 2,5 timme. Vi hade familjegudstjänst med barnen på förskolan idag. De var så duktiga.

Sedan var jag hos pappa några timmar. Han verkade trött idag men var så glad att jag kom och vi pratade länge.

Sedan pysslade jag lite till och såg Fifty shades of Grey. Nja sådär tycker jag om den:

Film godis jag verkligen rekommenderar:


Ikväll såg Adam och jag på den nya Beck -filmen Invasionen. Nu är helgen slut och en arbetsvecka väntar.

Hoppas du haft en bra helg?

21 mars 2015

Träning!

Jag är beroende av träning! Efter några dagar med huvudvärk och då jag känt mig hängig har det blivit träningsuppehåll. I em var det äntligen dags. Adam och jag körde en timma på gymmet. Så otroligt skönt!

Av erfarenhet vet jag att träning INTE är nödvändigt för viktnedgång. Det är kosten som avgör. Men för välbefinnandet är träningen nödvändig och för mig med dåliga knän är det livsviktigt.

Jag är så glad att jag kommit in i en träningsrutin som fungerar bra för mig.

Bio Insurgent

I kväll var Sandra och jag på bio, Insurgent, uppföljaren på Divergent.


Huvudpersonen Tris söker efter allierade och svar i de dystopiska ruinerna av ett futuristiskt Chicago. Tris och Four är nu på flykt från Jeanine, ledaren för den makthungriga falangen De Lärda. De måste försöka ta reda på vad det var som Tris familj offrade sina liv för att skydda och varför ledarna för De Lärda gör allt som står i deras makt för att stoppa dem. Tris är plågad av sina tidigare beslut men gör allt som står i hennes makt för att skydda dem hon älskar. Samtidigt ställs hon inför den ena omöjliga utmaningen efter den andra när hon, tillsammans med Four, försöker få fram sanningen om det förflutna och slutligen framtiden för deras nya värld. Så bra och spännande. Men vilket slut. 

Nu väntar vi på del 3 Allergiant.

Så här skrev jag när vi sett första filmen:
Jag gillade de tre böckerna i trilogin: Hungerspelen, Fatta eld och Revolt.... De liknande böckerna i trilogin Divergent hade jag helt missat. Jag måste läsa dem så snart som möjligt.

I går såg jag, två av mina döttrar och en kompis till dottern förhandsvisning av filmen Divergent. Wow, vilken film. Hundra gånger bättre än Hungerspelen (som blev lite för grym för min smak) och fantastiska skådespelare. Den har inte premiär förrän i april men gå och se den då!!! Jag väntar på del två och vill se den nu och inte om ett år men det är väl så filmskaparen vill ha det ;)

Efterlängtad sovmorgon

Jag gillar att sova! Men nu för tiden vaknar jag alltid 6:20-6:30,nån gång. Det är då min väckarklocka ringer på veckorna. Jag har så svårt att somna om! Det är minst en månad sen jag lyckades sova en lördag eller söndag morgon. Men i morse somnade jag om! Underbart! Vaknade kl 9:30 och undrade vad som hände :)

Jag gick upp och stekte ägg och bacon till de som sov (Adam och hans kompis Gustav) och mannen och Josef som kom hem från innebandyträning. De hade med sig färska frallor hem. Gott med brunch, som det blev, för kl var 10:30 innan vi åt.

I morn kan inte det bli lika lång sovmorgon för jag ska vara i Dalvikskyrkan, med jobbet, och ha familjegudstjänst där. Men sover gärna längre än till 6:30. Så skönt att sova!


20 mars 2015

SOLFÖRMÖRKELSE

På förmiddagen i dag gick solen i måne och förmörkades. Den spektakulära och ovanliga händelsen hände vid ca 10-tiden och då var jag ute på gården. Vi nämnde inget om det eftersom man inte ska stirra på himlen precis som man inte ska titta på solen.


Jag tog två snabba kort med kameran:
Det blev rätt mörkt och så skymtade vi månen. Missade du det?

För många av oss, inte minst barnen, kommer en ny chans 2039 då en lika omfattande solförmörkelse inträffar igen.

Bär vitt & rocka sockorna


I dag har jag burit vitt hela dagen och tänkt på alla vänner som förlorat barn. Så sorgligt. Jag tänker ofta på vad rik jag är som fått fem friska barn som får växa upp.

Vi rockade sockorna med idag. Efter som vi gillar olika. Det borde uppmärksammas varje dag tycker jag egentligen men så kul att så många hakat på.

Fotoutmaningen - mars

Jag hänger med varje dag i fotuutmanungen i mars. I dag är det prickig :) I går var det innanför.


Undrar vad som rör sig 'innanför' pannbenet när han ligger på golvet och ritar dvs gör sin matteläxa.

Innanför hissdörrarna stod jag :)Den 19 mars | innanför
#inside #innanför #fotoutmaningmars2015

19 mars 2015

Värnamo - i sol.Idag har jag varit i Värnamo det var fantastisk varmt och soligt. Jag gick utan jacka i bara min Lola kavaj. Skönt! God fika i solen blev det och en sväng i på kapp Ahl. Jag köpte jeansen jag har (joggerjeans SUPERSKÖNA) i en mindre storlek. Och inte par ljusa i en annan modell. Det kändes som jag ljög när jag frågade efter jeansen i stl 38. Galet men jag är på minus 30 kg nu.
 
Fick en fråga om kostråd i bloggen. Jag återkommer med det i ett eget inlägg.
 

J O S E F

I dag har Josef namnsdag. Vi brukar inte fira namnsdagar men nu har han så noga skrivit upp när han har sina tre namndagar, Josef Elis Emanuel.

Fira ska vi göra. Han ska få öppna sitt "kassaskåp" och köpa nått för sina egna pengar på BR :)
 

18 mars 2015

Personaldag

I dag var "min" förskola stängd och vi hade Personaldag med all personal i svenska kyrkan Jönköping. På förmiddagen hade vi en rolig och djup föreläsare, Tomas Enhager, som föreläste om mentalträning, motivation och kommunikation. Tankens kraft är häftig!!


En mycket bra och givande dag!

16 mars 2015

På tal om vår


De är här nu! Tussilago och två små fina vitsippsknoppar. Underbart!

Läsläxa

Varje vardag ska Josef läsa en stund för oss. Just nu är det valfri bok och han har lånat Megakillen i grevens tid av Martin Olczak och Anna Sandler. Den är rolig! Han läser med bra flyt nu.
Åh vad skönt att vi inte har några aktiviteter på måndagar. Jag är så trött idag och sonen med. Täppt i näsan och förkyld är han igen. Känns som om han hostat sen han var sjuk v 6 och 7 och nu är det vecka 12. Kom igen våren med värme så alla baciller försvinner!

15 mars 2015

Svacka

Det blev en skrivsvacka. Det blir så ibland. I kväll har jag legat i soffan och redigerat bilder i min telefon. Det är fantastiskt vilka fina foto den tar (IPhone 5 +) och vad man kan fixa med bilderna i olika appar.

Josef tränar Takewondo varje söndag. Det var ingen av oss som var med idag men tränaren skickar bilder. Det är kul! Josef är längst fram till vänster med blå skor :) Jag har använt appen collect som är en favorit just nu.12 mars 2015

Jobbigt

I dag har jag varit med om något obehagligt..... I bland måste man göra saker man inte vill för att det är nödvändigt. Jag tycker jag är lugn och att jag är bra på att slappna av, men det var jag inte idag. Efter en stund började jag skaka, fick som frossa och kunde inte sluta. Jag darrar lite än som frossa. Mätkligt!

11 mars 2015

Imponerad och lönesamtal

I kväll igen sitter Adam och jag framför Biggest looser. Det är det enda jag ser på TV just nu, annars tycker jag TV är en riktig tidstjuv och jag läser hellre en bok. Men jag blir så imponerad av de som tävlar i BL. Vilka prestationer! Adam är just nu så intresserad av träning och kost. Härligt! Jag älskar våra träningstunder tillsammans på gymmet.

Men att gå ner i vikt är en färskvara ... Jag har gått ner 30 kg och nu gäller det att hålla det och fortsätta med de sunda vanorna och träningen. Det är det långsiktiga som är det svåra. Men i min värld finns inget annat än att hålla denna viktnedgång. Jag har inte vägt så här lite på 20 år. Jag tänker aldrig gå upp igen. 

------------

I dag hade jag lönesamtal på arbetet. Jag kände mig upplyft, inspirerad och glad efteråt. Jag har verkligen världens bästa yrke :) 


Efter jobbet åkte jag, Josef, Adam och Josefs kompis Alice ner till "gänget" i Pingstkyrkan. Middagen stod där och väntade :) Alice och Josef var kvar på miniandakt och grupp medan Adam och jag åkte till pappa och hälsade på. Han blev så glad när vi kom.


10 mars 2015

Underbart minikit!!


När jag var i Hjo på Pocketscrap Skaraborg i lördags var Idas magasin på plats. Det är en butik som säljer massa fint till Scrap booking och Project life. Jag köpte ett Project Life Mini Kit: Heidi Swapp Color Magic. Så fint! Sidan ovanför gjorde jag med det kitet.

 


9 mars 2015

Underbar vår!


Vilken underbar vårdag! Så mycket lättare allt är när solen skiner. Jag tog härlig och vacker lunchpromenad på rasten. Runt prostkvarnsdammen. Snart kan jag jogga runt istället - som var ett mål för mig. När båda knäna var söndervärkta av artros trodde jag aldrig att jag skulle kunna springa runt dammen, nu vet jag att jag snart kan det :)

Lycka är att inte ha värk!

8 mars 2015

Hjo!

I lördags var jag på en Project life träff - (pocketscrap Skaraborg) i Hjo. Så roligt! Vi var ett stort gäng från Jönköping och vi hade en fantastiskt rolig dag.

Jag jobbade på i mitt stora guldiga fotoalbum från 2015. 

Lite blandade bilder från dagen:


I dag har det varit en fantastiskt vårdag. Jag har bara varit och hade inget planerat. Josef och jag tog på vårjackor och vårskor och åkte till Apoteket åt min pappa. Sedan hälsade vi på honom. 


På eftermiddagen var jag ute och gick en promenad med Christina. Så skönt!

Ikväll kom Adam och Sofie hem från sin pappa igen. De var efterlängtade :)

Måndag i morgon igen - dags att sova.

Present

I torsdags kväll var Zandra barnvakt åt Josef eftersom mannen fått HV biljetter. Jag var inte ett dugg sugen på HV match efter att ha jobbat sent på jobbet. Men ingen nappade på biljetten inte ens min HV tokiga dotter Sofie.

De spelade mot Skellefteå och det spelade verkligen dåligt. Skellefteå var verkligen ett GULDLAG. Trist match och jag somnade i bilen hem ;)

Fick en present av barnvakten (borde vara tvärtom)! En fleecefilt med ärmar och ficka. Så jag kan sitta och blogga i soffan utan att frysa sa dottern. Underbart!

Nackdelen med att gå ner många kg i vikt är att man fryser även om jag inte lider jättemycket av det. 
Härliga fredag!

En vecka till till ända. En vecka så jag arbetat mycket. Inte så farligt egentligen men jag har fortfarande lite ont i halsen och huvudet, fast på mig har det inte brutit ut nån influensa, tack och lov, jag känner mig bara lite halvhängig. Därför var det extra skönt att sluta tidigt! En kopp cappuccino i solen och ett vårtecken, jag målade naglarna :)

Sonen gick på nya svampbob bion med sin storasyster Zandra och jag åt sushi i min ljuvliga ensamhet :) Jag packade pysseldagen inför morgonens project life mara i Hjo. Pyssel med mitt stora fotoalbum hela dagen :)

Härligt med helg med en rolig lördag och sen en helt oplanerad söndag. Det behövs.