29 dec. 2015

Bakat bullar

I går bakade Josef och jag bullar. En plåt kanelbullar och en plåt vaniljbullar. Så gott! Det är konstigt att vi inte gör det oftare :)




Ingredienser

  • 75 g Smör
  • 7½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 25 g jäst
  • 2½ dl mjölk

Fyllning:

  • Smör
  • 2½ msk strösocker
  • 2 msk kanel
eller:
Smör
  • 2½ msk strösocker
  • 2 msk vaniljsocker 

Garnering:

  • 1 uppvispat ägg
  • pärlsocker

Gör så här:

Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet, (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225-250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x50 cm. Blanda ihop fyllningen och Bred ut på degplattan. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar