18 juni 2015

Recept - sockerfritt och glutenfritt

Jordnötssmörformar



Botten:
25 g rumsvarmt smör
1/2 dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
1 msk riven kokos
knappt 1 msk sötströ 
1 krm ekologisk vaniljpulver 

Fyllning:
Ca 50 g jordnötssmör (jag använder kungmarkattas ekologiska och sockerfria)

Topping:
100 G smält choklad (välj steviasötad om du vill ha helt sockerfritt)

Gör så här;
  1. Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser noga, gärna med elvisp/mixerstav. 
  2. Tryck ut degen i botten av smöbrldsformarna.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 10-14 minuter (håll noga koll så de inte blir brända). Låt svalna.
  4. Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.
  5. Smält choklad (eventuellt tillsammans med en tsk smör eller kokosolja). 
  6. Häll den smälta chokladen ovanpå kakan och jordnötssmöret. 
  7. Låt svalna i kylskåp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar