27 feb. 2013

Söndag-tisdag bilder

Inget skrivet men dagens bilder kommer här.....

Söndag 24/2-13:


Måndag 25/2-13:


Tisdag 26/2-13:Återkommer....

24 feb. 2013

Bild lördag och BIO

23/2-13


Josef har övernattning hos sin storasyster Sandra. Inget vi bett om utan för att de båda ville :)

Vi passade på att se filmen Små citroner gula. Vill de se en riktig må bra film: Se den! Så bra, rolig och underhållande. 5 av 5 får den av mig :)


Nu är han hämtad av mannen och på söndagsskola.

- Posted using BlogPress from my iPhone

23 feb. 2013

Fredagsmys!

I går var vi på "after work". Vi var och åt fantastisk goda hamburgare ( det smakar alltid så gott när man inte gjort det själv! ) med tillbehör som guacamole, tacochips, ananas och massa annat gott.

Vi var i Bymarkskyrkan. Det var många barnfamiljer men även en hel del vuxna utan barn. Supertrevligt! Jag fick med mig min kollega Ulla och så mannen och Josef så klart. Josefs klasskompis var där och det hade jätteroligt! Flera av Adams klasskompisar var där med men han var ju och spelade pingis.

Det går vi på fler gånger !

Fredagsbilden blir återigen en jobb-bild på att de fina vi just nu skapar med indianpärlor... Små burkar som man t ex kan lägga tänder i när man tappar dem.

Fredag 22/2-13


Jättekul! Och variation till alla halsband....


Ha en härlig lördag alla !!

21 feb. 2013

bilder mm

Dagens bilder från 3 dagar. Tre bra dagar men mycket jobb. I går hade vi ett bra och inspirerande personalmöte. Mannen som var sjuk hela förra veckan är bättre men hostar och känner sig trött. Sofie har vaknat med hög feber flera dagar i rad. Bara 2 veckor fick hon vara frisk :( Hon som knappt hade en sjukdag under hela grundskolan.

Tisdag den 19/2-13:


Pyssel efter bibelberättelsen om den lame mannen som hissades ner genom taket.Barnen är verkligen duktiga på att skapa :)

Onsdag den 20/2-13:


Vår utflyktsdag vi gick ner till Stadsparken och tittade på får, getter och lamadjur. Vi går iväg varje onsdag, ofta i 2 grupper eftersom vi är 19 barn och 4 vuxna.

Torsdag 21/2-13


Min sötnos vid frukosten i morse. Det senaste är att ha "buffen" runt huvudet istället för runt halsen. Snyggt tycker han själv..

Nu ska Josef och jag åka lite pulka hos en kompis och jag tror jag får lite kaffe där med :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

18 feb. 2013

Dagens...

Måndagen den 18/2-13:


Det har snöat hela dagen! Massor av blöt snö. Ser har säkert kommit nästan 1 dm. Jag i min jobb jacka och jobb mössa :) bara halva jag fastnade på bilden.

- Posted using BlogPress from my iPhone

17 feb. 2013

morfar och pannkaka


Dagens bild 17/2-13: På besök hos min pappa Johan Så roligt att se honom igen!
 
Dagens bild lördagen den 16/2-13: Pannkaks lunch!
 
Dagens bild fredagen den 15/2-13: Den sista grillkorvs-lunchen i backen, sorgligt....

- Posted using BlogPress from my iPhone

Växer och Jensens

Har suttit och gått igenom bilderna jag tog på skidsemestern i Sunne. Den vänstra bilden är tagen den 14/2 i år och den andra 14/2 förra året.

Barnen förändras! Jag tycker framför allt Adam, han till höger, ändrat sig mycket. Blivit stor :)
Vad tycker ni?


I går kväll hämtade vi hem middag från Jensens Boefhouse (i Jönköping). En familjemeny för 4, som gott och väl räckte till oss fem, 2 vuxna och barnen 6,10,16 år.

Gott, MEN vi fick så fruktansvärt dåligt och otrevligt bemötande, mannen och jag. Vi hade ringt och beställt och kom den tiden. Gjorde absolut inget mer än hämtade vår mat och ändå var servitrisen så fruktansvärt otrevlig. Då kom jag på varför vi inte varit där på så länge... När Sofie fyllde 16 år i Augusti var vi där och hade just den servitrisen och hon var lika sur och arg!?! då.

Nu är jag i valet och kvalet om jag skicka ett mail till huvudkontoret men vi vet inte vad hon heter.

Hur kan man vara så otrevlig utan anledning !? Har man ett serviceyrke så har man. När jag läste till förskollärare arbetade jag många kvällar på restaurang/hotell Portalen så jag vet hur "besvärligt" det kan vara... Men detta var kl 16,30 och vi stod på "anvisad plats" innanför dörren. Ja ja, nog med negativ energi om det. Ny dag! :)

Min man är fortfarande inte återställd efter sin andra influensa så han ligger på soffan framför TV n. Jag ska tvätta och städa. Jobb i morn igen. Jag längtar faktiskt!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

16 feb. 2013

Hem ljuva hem

I går åkte vi hem från Sunne. Efter en god frukost och bra avslutningssamling tog vi adjö av vännerna. Några familjer åkte till backen igen. Jag och pojkarna hade liftkort för fredagen med så vi åkte dit.

Josef åkte den största RÖDA backen flera gånger. Jag hade fullt sjå att hänga med. Han hade gärna åkt den ännu fler gånger men mina ben orkade inte med det ;)

Vi grillade korv till lunch tillsammans med de andra familjerna som var kvar sen åkte pojkarna några åk till och sen körde vi söderut. Ett stopp för att tanka och sen åt vi på Mc Donalds i Mariestad. Vid 17.45 rullade vi in på Opalgatan. Så skönt det var att komma hem!

Vilken lycka att duscha varmt och länge i din egen dusch och sen sjunka ner i soffan. Jag somnade innan pojkarna....

Vi har haft en kanonvecka!! De som varit ledare och ordnat, fixat och hållit i samlingar har gjort ett så bra jobb. Tack! 47 personer tätt in på varandra i 5 dagar och inga incidenter :)

Vi längtar redan till nästa år!

Nu kan vintern försvinna, enligt mig :) Sportlovet är slut... I och för sig åker jag gärna skidor nån mer gång och barnen åker gärna skridskor men isarna är konstfrusna... Det får gärna bli vår nu! Eller vad tycker ni?- Posted using BlogPress from my iPhone

14 feb. 2013

Alla hjärtans dag!

I dag är det 14/2-13:
Alla hjärtans dag och här är 2 av mina hjärtan.
I dag hade jag "kökstjänst" vid frukosten så klockan ringde strax före kl 7. Ägg, risgrynsgröt och en massa annat gott varje morgon:)
Just nu sitter jag i värmestugan i backen. I dag har vi åkt den 1,8 km långa backen från toppen flera gånger. Josef har blivit så duktig! Adam åker med sina kompisar i alla backar.
Nu ska vi äta middag och ikväll är det festkväll med överraskningar :)
Hoppas ni alla har en fin alla hjärtans dag !!
- Posted using BlogPress from my iPhone

13 feb. 2013

Dagens bild

Onsdag 13/2-13:


Glad i Sunne!! Fixar stora backar nu, både svänga och bromsa. Skidåkning är härligt!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Dagens bild!

Dagens bild 11/2-13


Fettisdagen!! Och även på skidläger får man semlor :) så många man vill dessutom. Jag orkade en halv....

Josef fick utan mandelmassa och lyckan var stor när han hittade en dumlekola i bullen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

11 feb. 2013

Sunne ski center

I går anlände vi till Sunne. Vi bor i Gräsmark på Mangneberg turisthotell ca 15 min från Sunne ski center. Vi är 13 familjer, 47 personer så vi har hyrt hela huset.I dag har vi varit i backen hela dagen. Det har varit så roligt! I dag har Josef gjort jättestora framsteg.


För första gången i sitt liv har han åkt "sofflift" ända upp (ser ni att han ser lite rädd ut!??!) och vi har åkt i långa härliga backar ner :)


Lunchen serveras i backen, vid grillen i stora tält.
Sen åker vi fram till 16 då middagen serveras. Så gott!


Nu har jag tagit en lång het dusch och "läst" (lyssnat på) några kapitel i Femtio nyanser av frihet.
Barnen leker och har roligt med sina kompisar.Josef har gått i skidskola i dag en timme. Så bra! Han och en tjej till hade två killar som åkte med dem. Jag fick en egen timme då jag fick åka upp till toppen och åka några snabba härliga åk.


När jag väntade på Josef efter skidskolan kom han åkande på skollärarens axlar. Ha ha, jag tycker att det är jobbigt att dra honom bakom mig med staven ...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Dagens...

Fredag 8/2-13:


Lördag 9/2-13:


Söndag 10/2-13:
I dag måndag är det skidåkning hela dagen som gäller :)

Posted using BlogPress from my iPhone

9 feb. 2013

Läst Femtio nyanser av honom och av mörker

Senaste veckan har jag läst, läst och läst på kvällarna. Jag har läst böckerna som alla pratar om just nu.... Femtio nyanser av honom och femtio nyanser av mörker av EL James. Den första läste jag ut på en dag! ( lördag ) Den var svår att lägga i från sig... Sen var jag bara tvungen att låna andra boken med för att få veta hur det går.
Den tredje och avslutande boken Femtio nyanser av frihet har jag inte fått tag i än - men självklart vill jag vet hur det slutar.
Hittade det här klippet från den kommande filmen:


Den vill jag se!
Nån som vet när den kommer?

Fredag,,,


Jag hade en bra dag på jobbet, men väldigt lugn. Mer än hälften av barnen var sjuka - feber och hosta slår hårt just nu. Jag slutade tidigt och gick då på SPORTLOV :) Hur härligt är inte det?!?! Jag trodde att Josef och jag bara skulle vara hemma och göra ingeting.... Jag skulle tvätta och packa inför vår skidresa....Men så smsade min kära vän Christina och undrade om vi ville komma dit och äta middag och se på Gladiatorerna. Vi fick jättegod hemgjord kina-mat som vi plockade ihop vår egen blandning av. Kyckling, lök, bambuskott, vattenkastanjer, wookade grönsaker, ananas, nötter och ris.Vilket bra alternativ till fredags-tacos!
Sen såg barnen på Amigo, Wild-kids och Galdiatorerna men de titttade inte bara utan "for omkring" och spelade även TV-spel. Vi vuxna pratade :) Trevligt!
På vägen hem hade det snöat rejält... Christina bor i Månsap ca 1,5 mil från oss och det var riktigt halt. På E4 mellan Torsvik och Jönköping hade det hänt en stor olycka. det gick i 40/km i timmen. Nu hoppas jag det är bra på vägarna upp till Värmland i morgon!

I dag är det LÖRDAG och mannen och Josef är på innebandycup. Det är pojkar 05/06 i JIK, Fagerhul och KFUM som har cup. Spännande! Jag får vara hemma och packa och tvätta och det är OK det med. Ensam hemma är jag sällan....
Dags att sätta fart!

7 feb. 2013

Den lille kocken

Jag tror det är viktigt att få hjälpa till redan när man är liten och tycker det är roligt. Att förvänta sig att en tonåring som aldrig behövt hjälpa till ska göra det fungerar inte.


I dag ville Josef hjälpa till med middagen. Så glad :) och fick låna mitt förkläde.


Med stor koncentration hackade han sallad och tomat. Han skar gurkskivor som var gigantiskt tjocka med.

Sofie och Adam har bestämda saker de hjälper till med och nu tror jag det är dags för Josef att få det också.

----------

I morse:


Dagens bild 7/2-13. Josef är stolt över att ha fått ta hem guldpåsen från skolan. I den har han stoppat en av favoritböckerna enligt instruktion :)

----------

Sov gott!

6 feb. 2013

Dagens bild * 3

Onsdag 6/2-13


Snöängel
Så vackert! Var på lång utflykt i 2 dm snö med hela barngruppen :)
Så här ljust och fint var det kl 7:30 när jag började jobba.

I går var det ingen snö I dag var det massor ;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Bilder

Dagens bild.
Måndag 4/2-13:
Underbara tulpaner jag fick av min kollega Lena :) så vackra tulpaner i alla möjliga färger och vit brudslöja.
Tisdag 5/2-13:
Adam och Josef gungar. Sol och frost känns som det skulle kunna bli snö....igen.
- Posted using BlogPress from my iPhone

4 feb. 2013

Kan ALLT köpas för pengar?!?

Pengar gör ingen lycklig, det har jag konstaterat många gånger. Men pengar underlättar och kan göra det lättare att vara olycklig, stressad eller utarbetad. Till exempel om du är trött och sliten kan du köpa med färdig middag hem, eller gå ut och äta. Du kan köpa städning av huset om det tynger dig eller välja att arbeta mindre...

Men kan man köpa vad som helst för pengar, det är frågan? Sex kan man köpa... Men kärlek? Den äkta, innerliga kärleken, i ett äktenskap. Går det?

Den fantastiska golfstjärnan Tiger Woods försöker köpa tillbaka sin förra fru den svenska, blonda, vackra Elin Nordegren, som han var otrogen mot många gånger. För den "nätta lilla" summan av ca 1,3 miljarder svenska kronor vill han köpa sig ett äktenskap med henne igen. Hur tänkte han där!?! Och går hon med på det!?! Hon har kommit med en del motkrav.... Kan verkligen vad som som helst köpas för pengar?


Undra om jag hade låtit mig köpas tillbaka för "den lilla summan" när jag var skild ;)

3 feb. 2013

Slut på helgen ...

Nu är helgen slut. Det går så fort med helgen. Jag är glad att jag inte börjar förrän kl 9 på måndagar. Det gör att man kan njuta av söndagskvällen och inte måste i säng jättetidigt.

I kväll har jag haft house of Lola visning här. Det var jättetrevligt att ha vänner här och några av deras barn också :) Vi tittade på kläderna och fikade. Glasstårta från mormor Magdas glassfabrik i Taberg som var super god åt vi till "efterrätt".


Jag måste säga att vårens kollektion är en av de bättre!
Här är min vän Josefin som visar kläderna, klädd i Lola chinos och Lola cardigan i den snygga korallfärgen.

Nu ligger jag på soffan och ser en bra film, the next three days. Det är tyst och lugnt i huset. 4 barn sover (Emma åker tillbaka till Växjö i morn) och mannen sover visst också ;)

Jag njuter av det sista av helgen.

Ha en bra vecka alla!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Bild - pingis

Söndag 3/2-13:4 av mina barn var med kyrkan idag. Roligt!! Efter lite fika spelade de pingis :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 feb. 2013

Sol!

Lördagen den 2/2-13:


Underbart väder!!!

- Posted using BlogPress from my iPhone