24 dec. 2012

Bio & Jul

Först vill jag önska en God Jul! hoppas ni haft en bra dag?! det har vi. Vi tog en vintrig pulka promenad till "samling vid krubban" på Fjällstugan kl 11.


Sedan alla våra sju barn har varit hos oss och ätit/fikat. Mysigt!! Tomten kom och jag hade visst också varit snäll :)

Tacksam för en härlig julafton! Utan en massa stress men med gigantiska saffransbröd.I går eftermiddag var barnen på bio: de fem legenderna. Jag och mannen fick ett infall och gick på the Hobbit.


Berättelsen om Bilbo Baggers resa för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug.

"Under resans gång korsas Bilbos väg av trollkarlen Gandalf Grå och plötsligt ingår Bilbo i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariska krigaren Torin Ekenskölde. Vägen mot dvärgarnas rike går via vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensamma berget men först måste de ta sig igenom dvärgarnas tunnlar och det är här

Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv – Gollum. Ensam med Gollum vid stranden av en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo inom sig både ett mod och en falskhet han inte kände till själv.

Det är också nu Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi ..."

Bra! Men lite lång...

Efter bion hade vi uppesittarkväll och hade faktiskt Bingolotter :) Ingen vinst men trevligt ändå..

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar