31 mars 2011

Glömma sorgen & "fånga dagen" med JUSTIN BIEBER

I dag jobbade jag till kl 17. Vi åkte hem och år god fläskpannkaka som mannen gjort. Adam skulle ivag på mini scout. De skulle till räddningstjänsten på ett 2 timmars studie besök.

Adam med de SUPERFINA rosorna i många färger som jag fick av min
kära dotter Emma nu när hon var hemma. Det värmde! TACK gumman!

Jag tänker mycket på det där med att "fånga dagen" nu när Linda inte finns hos oss längre. Jag frågade Sofie, min 15 åriga dotter, om hon ville gå på bio. I vår familj går vi ofta på bio oavsett ålder ;) Hon vill gärna gå med sin "gamla" mamma. Det uppskattar jag.

Vi såg filmen Justin Bieber i 3D. Ja vad ska man säga... I Justin Bieber: Never say Never, fick vi följa den unga storstjärnan under hans utsålda My World-turné sommaren 2010. Förutom Bieber själv, medverkar även Miley Cyrus, Jaden Smith m.fl. Vi fick också se intervjuer med fans och andra som följt fenomenet Justin Bieber från början av hans karriär, bl.a hans mentor, Usher. den var bra även om jag inte lyssnat på honom innan- en kille som verkligen kunde sjunga!! Den blev lite lång. En kvart på slutet tyckte jag den var seg.

Det var en trevlig kväll med dottern. När jag kom hem kraschlandade jag i soffan och storgrät en stund. Det ramlar på en när man minst anar det. Det var skönt att gråta... att gråta och sörja är ett bevis på att man älskat någon skev någon till mig... Det stämmer!

Gråter

Om 20 minuter ska jag vara på mitt arbete. Tog en snabb titt i JP och då såg jag Lindas vackra ansikte på första sidan och mina tårar bara rinner. Ska jag aldrig mer få sitta ihop med Linda med varsin stor kamera i handen, knäppandes en massa bilder på våra barn?! Nej, inte här på jorden i alla fall.... Tomt! Ofattbart! Sorgen sliter i mitt hjärta. Hur ska inte Lindas kära make ha det då!?!?
En bild där himlens ljus lyser på pojkarna i gungan.... Josef och hans vän Vilmer. Jag är glad att jag tror på Gud just nu. Hur skulle det vara annars?! Om jag inte kunde lita på att hans ljus omger Linda.

Jag läser 2 Korintherbrevet 1:2...Om tröst och att ge tröst till andra. så upp det!

Ha en bra dag!

30 mars 2011

Tänker på Linda och hennes pojkar...

I dag jobbade jag kl 7-13. Dei gick bra. Jag fick faktiskt sova i natt vilket jag inte trodde. Efter jobbet tog jag med alla fem barnen och gick på lunchbuffé på vår favoritrestaurang CHILI THAI Jag har tänkt så mycket på att Linda inte finns mer i dag... hennes pojkar har henne inte kvar :(  För bara 17 månader sedan väntade hon sin minsta pojk och de hade köpt ett hus. Allt i livet gick bra och så kom cancern,,, Vi vet inget om i morgon!

Därför gick vi och åt en vanligt onsdag nu när Emma är hemma från Växjö och Sandra inte började jobba förrän kl 15. Ett hål i plånboken blev det, men det var det värt.

Fina bilder fick jag med :) jag ska bli bättre på att verkigen framkalla kort och jag ska göra en fotbok som handlar om 2011 har jag bestämt. Försöka vara med på lite bilder själv också även om det tar emot.


Emma, Josef, Sandra, Sofie och Adam

Tokiga ungar!

De åt och åt :)
Mina flickor Emma och Sandra är födda i november 1989, Sofie i augusti 1996, Adam i maj 2002 och Josef i december 2006. Jag har fått barn på 80 -talet, 90-talet och 2000-talet Grymt!

29 mars 2011

Himlen har blivit en ÄNGEL rikare,,,,

Linda för 4 år sen med min son Josef. Alltid lika glad

Min fina vän Linda är död. Hon somnade in idag på eftermiddagen efter att ha varit medvetslös sedan i natt. Vid hennes sida fanns hela tiden Lars hennes make och Magdalena hennes bästa vän (sedan de föddes) och många kära släktingar.

Jag åkte i från jobbet vid kl 11 när jag fick veta att det handlande om timmar. Jag hade egentligen inte tänkt åka dit men jag kände att jag ville ta ett sista farväl. Linda "sov" lugnt, utan plågor ,med alla dem som älskade henne mest om kring sig. De fina fotoböckerna hon gjort till pojkarna låg framme och vi tittade i dem och pratade om de fantastiska bilderna.

Någon höll hela tiden Lindas händer och jag är övertygad om att hon, trots medvetslöshet, kände all den kärlek som var i rummet och att hon hörde alla sina älskades röster. Fina Linda!! Hur ska dina kära orka gå vidare!?! Det känns som ett stort svart hål i mitt inre... Hur din bästa vän, din man och dina föräldrar känner sig kan jag bara ana... Du fattas oss!!!

Dina pojkar har ingen mamma mer, din man ingen hustru och dina föräldrar har förlorat sin dotter. Orättvist och ofattbart!

9,5  år med dig som vän fick jag!! Du har betytt så otroligt mycket för mig under svåra tider i livet. Första gången vi träffades var min Adam, snart 9 år, en liten liten bebis. Jag var nyskild och ensam med 4 barn. Din Adam var ca 2,5 år och du var också ensamstående. Det var sommar och din Adam hade vitast hår av alla barn :) Vi hittade så mycket gemensamt. Vi jobbade på förskola, älskade fotografering, gjorde hemsidor till barnen (BLOGGAR fanns inte då!) och vi gillade katter.

Många 100 gånger har jag och mina barn varit hos dig Linda och tittat på kattungar. 2 gånger och har vi fått med oss en kattunge hem. Många utflykter till badhus, stadsparken, barnens hus, Liseberg och semester i husvagn i Gullbranna... Linda var med på allt roligt tillsammans med barn och vänner.

Jag är TACKSAM att jag fick ha Linda som vän! Alla som kände Linda vet om hennes ÄKTA omtänksamhet och hur hon alltid kämpade på trots de törnar hon fick av livet. Hon jobbade på och tog hans om sin Adam på bästa sätt.


Jag kan inte skriva mer för mina tårar blöter ner tangent bordet...
 
Linda har sluppit sina plågor och har fått frid. Jag VET att hon är i himlen hos Gud och att vi kommer mötas igen... men det gör ont i mitt hjärta..........................................

Linda blir årets hjältemamma

Linda på möhippan :)


Linda och Adam för ca 5 år sedan

28 mars 2011

* gråter *

- i kväll gråter jag bara. Oron för min vän Linda är som en tjock blöt filt som ligger tungt över huvudet på mig.... Samtidigt skrattade jag åt mamma byter bo där Annki som jag känner litegranna var med och sen skrattade jag åt den galna gynekologen i Askim.

NEJ drar täcket över huvudet nu och hoppas att den tunga jobbiga oron och ledsenheten försvinner :(

God Natt!

Till Linda

Denna flicka med en solros i handen har jag stämplat och målat med distress ink, som akvarell. Det ska bli ett kort när tiden räcker till. I dag önskar jag att jag var ledig och kunde åka till min vän Linda med en stor solros. En solros som ger hopp, kraft och liv! Jag är så orolig... Alla mina tankar är hos Linda på Ryhov. Samtidigt som jag är med de 13 små solstrålarna på "min" förskola. Hoppas min oroskänsla är felaktig. Kram alla!

27 mars 2011

Sjungit och tänker på LINDA!

I eftermiddag har jag varit och sjungit i Bankeryd med kören "Livslust" som jag är med i. Det var så roligt! Att sjunga ger verkligen energi :) hela tiden när vi sjöng tänkte jag på min vän Linda. hon mår inte alls bra nu. När vi övade fick jag ett sms från henne.... som hennes man Lars fått hjälpa till att skriva färdigt. Det känns så tråkigt. Jag är så ledsen och orolig att det inte ska vända denna gången. Jag vill inte att hennes kropp ska förlora kampen mot cancern!!!!!!!

Nyss kom mina stora barn hem från sin pappa. Sofie som ALDRIG är sjuk har visst haft över 39 graders feber ända sedan i fredags och väldigt hosta. Hoppas det inte är influensa,,, Hon brukar aldrig vara sjuk men när hon väl blir det blir hon riktigt sjuk.


Adam var direkt ute i blåsten och kylan och provkörde sin nya cykel medan snöflingorna virvlade i luften... Ja snö! Sommartider hej hej sommartider...

26 mars 2011

VI ska ha husvagn! ;)

NU är det klart. Vi har köpt en husvagn! En ADRIA Altea 542 PK. Jag är så glad och nöjd. efter att ha tittat på begagnat markanden några månader och insett att en husvagn med våningsäng i ena änden och fast dubbelsäng i andra ände och en bäddbar sittgrupp i mitten inte är lätt att hitta (om man inte vill ge nästa lika mycket som för en NY), så köpte vi en helt ny.

Den levereras lagom tills vi ska ställa upp den på Gullbrannagårdens säsongscamping. Så underbart ska det bli! En sommar på Gullbranna igen. Vi är lyckligt lottade och jag är tacksam att jag och min familj är friska och får denna möjlighet. Man ska inte ta något förgivet har jag lärt mig :(

En lite 360 film om vagnen  HÄR:


och så en massa bilder .......


svart kyl..


 STOR kyl!!!Visst är den fin??

25 mars 2011

kl 19 till LINDA

Klockan 19 i dag är vi många, som på vårt eget sätt, sänder energi till min fina vän Linda, en småbansmamma med cancer . En del tänker på henne, en del sänder energi och jag knäpper mina händer och ber. Mitt hjärta rörs när jag tänker på att, min ödmjuka, fantastiska vän lider och har ont. Cabcer har härjat länge i hennes kropp nu. Nu är smärtan och andningen (syresättningen) riktigt jobbig. Jag är med kl 19 i dag för att jag hoppas Linda kan känna lite av alla böner och all energi!

Var med du också!!!

En fin låt om ett hjärta som rörs...

Helg!

Nu är det HELG Så skönt! Jag har köpt mig ett par fina vår skor idag :) så fina och otroligt sköna. Solen skiner och snön är borta HÄRLIGT!

I går kväll var jag på skolans gym (jobbets) med en av mina kollegor. Det var roligt men SÅ otränad jag är. Jag cyklade och tränade knäna och armarna. Det var väldigt skönt efteråt.

Sen åkte mannen, Josef, Adam och jag till Sportsons nattrea och köpte en cykel till Adam. han var så glad :) En SODA mountain bike med 21 växlar. Jag tycker gott det kunde räckt med 7 växlar och en hedelig cresent med fotbroms MEN i storlek 24 tum fanns det bara 21 växlade... den är fin och sonen lycklig så det blir bra.

I kväll kommer dottern Sandra och hennes pojkvän Alexander hem till oss på mat. Ska göra kycklinggryta och ris tror jag. Och nått gott till efterätt. Jag är INTE sötsugen alls efter 9 dagar med LCHF kost. Har inte vägt mig än... Jag ska vänta tills det gått 2 veckor.

Ha en bra fredag alla vänner! Lämna gärna en liten kommentar när du varit här, så jag ser vilka som kikar in!!

23 mars 2011

Man ska ha husvagn...

Jag hittade en blogg i dag via en annan blogg. De sålde allt de äger, köpte en husvagn och ska åka runt i USA i husvagnen på obestämd tid.

Den bloggen kommer jag följa!!

http://www.ihusvagn.se/?page_id=19

man ska ha husvagn,,,,

Hallon och blåbär


I dag till mellanmål åt vi hallon och blåbär! Så gott! Sofie kom hem från sin PRAO och åt med. Mysigt! Hon är 2 veckor på Hisingskullens förskola som ligger väldigt nära vårt hus.

I kväll ska Josef och jag hem till en kompis. det ska bli roligt. Jag jobbade från kl 7 idag och känner mig trött för första gången på länge men börjar kl 9 i morgon.

Be gärna en bön för min kära vän Linda som ligger på Ryhov igen och är dålig med vätska i lungorna.

22 mars 2011

Vår!

Vilken underbar vårdag! Vi har haft sol och 10 plusgrader. Att ha mitt jobb då är härlig! Vi åt mellanmål ute. Det har vi gjort flera gånger redan i år.

Efter jobbet åkte jag ner en snabb sväng på stan. (Mannen var hemma tidigt och hade tagit hem pojkarna och höll på med maten) Det var så härligt att gå där på stan i vårsolen och se alla fina vårkläder. Men NEJ jag sparar pengar :) Men jag var inne på KICKS och tänkte köpa min favorit parfym CLEAN Warm cotton. Den låg 3:a på dofttoppen. Den är helt underbar!! Jag har gjort slut på en flaska och så mycket komplimanger jag fått om ATT luktar gott har jag aldrig fått med någon annan parfym. Till och med en 9-årig pojke (Adams kompis) sa - Oj, vad du luktar gott när han hoppade in i vår bil :) Det säger väl en hel del!!??

Jag köpte i alla fall ingen parfym heller. Har "hintat" om att jag gärna vill ha en sån här, men jag fick ingen i jul och inte på alla hjärtans dag heller. Jag fortsätter att hoppas...I kväll ska jag sjunga. Det har jag längtat efter!!

Jag är inte hungrig eller sugen på sött alls efter en vecka med LCHF kost. Otroligt! Mätt och nöjd och så PIGG!! Kan man verkligen gå ner genom att äta så här??Det funkar så bra på mig i alla fall!

En sjö...

På våran gård utanför förskolan är det en sjö med smältvatten. Vi känner inte för att bada på uteleken, så en pumpbil är på väg. Spännande! Hoppas vi kan stå i fönstret och titta när den jobbar. Allt vatten betyder att snön är smält. Det är bra!

21 mars 2011

En lekfull dag


Är trött i kväll. Orkar inte skriva mycket. Jobbade 7:30-14:00. En massa lek på vår härliga, kladdiga och blöta gård :) Direkt efter jobbet åkte pojkarna och jag till Rosenlundsbadet. Vi hade några riktigt roliga timmar i badet. När vi kom hem åt vi kycklinggryta och ris. Jag åt broccoli till i stället för ris. Nu sitter jag i soffan och är trött efter rolig dag.

20 mars 2011

Pysslat och sol!

VILKEN UNDERBART SOLIG SÖNDAG! Det känns verkligen som vår trots ett tjockt snötäcke.

Helgen har varit lugn så jag har hunnit pyssla lite. Jag har gjort en LO av de underbara norska papprena som var i Mars-kitet från Mollys scrapbooking. Så fina papper!


Jag har nu gått ur både http://littleyellowhousekits.blogspot.com/och http://littleyellowhousekits.blogspot.com/ som är klubbar som skickar månadspaket med scrapbooking material. Jag är supernöjd med båda klubbarna, men ska använda det material jag har och lägga pengarna på annat. Återkommer om det....

Fina papper!

19 mars 2011

Lördag..

En ganska lugn lördag. Pojkarna ville åka och bada men elaka mamman (jag!) tycker de är för förkylda. Sen ville vi städa och fixa lite idag. Vi gick en promenad istället. i den underbara solen. Men vi har ju fått ett tjockt snö täcke IGEN och det tar nog ett tag innan det smälter.


De var väldigt trötta efter promenaden och en ganska långstunds bandy spel. Vi matbordet trodde jag nästan att båda två hade feber. Mannen gjorde fläskpannkaka till lunch men jag åt en köttbit och blomkålsmos istället :) I kväll åt vi hem gjorda hamburgare och det går ju lika bra utan bröd.

Vi ser nu på körslaget. Så bra de är!! Har ni tittat? Vilka gillar ni?

Trötta killar... Snö? JA!

Saftcentrifug

I morse plockade jag fram vår helt nya saftcentrifug, som jag fick för 10 år sen och som jag aldrig använt. Äpplen, kiwi, clementiner och vindruvor slängde vi i. Det blev god juice :-) inga tillsatser. Nu ska vi ut på en solig vårpromenad i vintern vi har igen.

18 mars 2011

FREDAGSMYS!!!

En mysig fredagskväll är snart slut... Jag lagade tacos till middag. Sofie hade med sig flera tjejkompisar här och de åt med oss. Så mysigt :) de satt kvar länge och pratade. Jag tog en avocaodo till tacosen istället för tortilla bröd eller taco chips. Kom på att majs är ju en ganska kolhydratrik grönsak men då hade jag ätit färdigt. Annars har det gått jättebra med LCHF. Inga kolhydrater alls. I går kände jag mig lite yr och seg men idag har det funkat bra.

Efter maten spelade Sofie Key board och alla tjejerna sjöng :) Josef och Adam kom ner en sväng och dansade och sprang när de sjöng Eric Saades Popular. De sjöng så fint alla 4. Kul att de vill va här!


 Sofies gulliga kompis Matilda med Josef i knät. Det är hans bästis säger han :)


 Tilia, Adam, Matilda och Sofie vid matbordet. Blixten slog tyvärr väldigt hårt....

Nu har tjejerna gått till tonår i Fjällstugan. Josef sover och mannen har åkt på Östras innebandy match i Skillingaryd. Adam och jag har sett på lets dance. jag brukar aldrig se det men han ville titta.

Jag scrappar en LO med ett foto av på mig (för en gångs skull) under tiden.

Vår entré INTE Vår entré

Denna skottkärra låg på bar mark i går


Här i gungade grannens söta dotter i går

Vår entre´ , inte vårens entré precis..
Japp! Vintern är här igen! vad ska man säga? I går satt jag på terrassen och solade min röda näsa och tittade ut över vår bruna gräsmatta.... I dag ser det ut som ett julkort och skottkärran är översnöad.

Men vi får vara glada att det är snö och inte radioaktivt avfall som faller ner!

Vad säger ni om snön?

17 mars 2011

Pysslat


Jag har scrappat ett kort. Motivet har jag målat och det var inte lätt. Jag fick ett paket från pysselstugan som jag ät DT designer åt som såg ut så här:


Rosa och lila ihop så där är inte alls mina färger Men jag gjorde så gott jag kunde... jag gillade inte att måla med pennor utan tycker det är lättare att måla med akvarell eller distress ink

Har bestämt mig...

Jag ska prova!!

Jag har via min vän Josefin blivit inspirerad av Kostdoktorn Andreas Eenfeldt och hans sätt att äta, LCHF. LCHF står för Low Carb, High Fat. Eller lite kolhydrater med en högre andel fett.


MAN ÄTER SÅ HÄR:
•Ät gärna: kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker och naturligt fett (som smör).

•Undvik helst: socker och stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris, potatis).

Ät när du är hungrig tills du är lagom mätt. Så enkelt är det. Du behöver alltså inte räkna kalorier eller väga maten. Och glöm alla industriframställda lightprodukter, nyckelhålsmärkningar och liknande.

Det finns goda vetenskapliga skäl att LCHF fungerar. När du undviker socker och stärkelserik mat stabiliseras ditt blodsocker och det fettlagrande hormonet insulin sjunker. Då ökar din fettförbränning och du blir mättare.

Min middag i går: brieost, rökt skinka, avocado, varm tomat med kryddor och smält ost.

Mitt stora problem är ju sötsuget och allt godis jag äter..... Jag har 25 kg att gå ner, minst. "Det enda sätet att få det som verkar omöjligt möjligt är att BÖRJA" så jag prövar. Det är andra dagen idag och sötsuget är redan mycket mindre,,,


Andreas har nyligen släppt en bok, Matrevolutionen, som var väldigt intressant! Jag har läst den från pärm till pärm nu. Det är häpnadsväckande om det stämmer som det står där i.


Vill ni köpa hans bok så finns den att beställa här!

Någon mer som provat LCHF? Och hur har det fungerat??