1 nov. 2009

Slänger in...

Slänger in ett bok-tips lite snabbt. Jag har läst en bra bok igen :)I boken Rädda Felix berättar mamman Helena Richardson om hur det är att få ett dödsbud på sin äldste son och samtidigt få veta att den andra sonen är en tickande bomb som bara kan räddas med ett syskon som kan donera benmärg.

I mars 2006 får familjen Richardson veta vad som är fel med den äldste sonen Mathias. Han lider av en ärftlig och dödlig ämnesomsättningsjukdom. Sjukdomen har gått så långt så han är bortom all räddning. Den yngre sonen Felix bär även han på den sjuka genen och ingen vet när och hur sjukdomen kommer bryta ut. Det finns bara en sak som kan rädda Felix och det är ett genidentiskt syskon. Vägen mot syskonet blir lång och kantas av misslyckade provrörsbefruktningar, frustration och etiska dilemman. Skall familjen hinna få ett syskon innan Felix blir sjuk.

Helena, skriver så öppet om familjens med och motgångar, i kampen om ett syskon till Mathias och Felix. Boken tar så tvärt slut... Hur gick det för Mathias och Felix? Blev det ett syskon, eller kanske två? Vill veta! Hoppas på en del två...

Nu ska familjen till min pappa och fika. Mysigt!

3 kommentarer:

 1. Oj, vad tungt! Hur klarar man detta?

  Kramis andi

  SvaraRadera
 2. Jag stod och tittade på den boken då jag shoppade senaste pocket högen, men jag la tillbaka den. kanske det blir den iallafall.

  Kram från Eva

  SvaraRadera
 3. Hej Maria! Ett tag sen jag var här men nu har jag läst ikapp och kollat på alla fina bilder! Har också funderat på att läsa boken du rekommenderar..men inte kommit längre än till funderingen ännu.

  Nu har jag sett dig på tv-inslaget också, va roligt och va fin du är :)

  många kramar /Karin

  SvaraRadera