30 juni 2008

Läser och Läser!!

På semestern hinner jag läsa, trots att jag är här själv med tre barn. Innan jag hade barn läste jag flera böcker i veckan. Det har jag inte hunnit på minst 18 år, men på semestern hinner jag, som sagt. Har precis läst ut Camilla Läckbergs Stenhuggaren BRA!!! Ska slänga mig över hennes, Olycksfågeln så fort jag får en "stund över" d v s när Josef sover middag. Jag gillar verkligen Camilla Läckberg. Mari Jungstedt är också otroligt bra. De skriver båda spännande deckare.

Jag har blivit inspirerad av en annan bloggare att skriva Bokårslista. Jag tänkte göra det hela detta året, 2008, och sen fortsätta. Så har man sparat vad man läst. Väldigt bra om man ska ge nån boktips. Nån som skriver sån lista här??? Kikar gärna :)

Min lista 2008, hitills:
Sommarbarn, Katerina Janouch
Livstid, Liza Marklund
Anhörig, Katerina Janouch
Bitterfittan, Maria Sveland
Familjens projektledare säger upp sig.
Dödslängtan, Björn Hellberg
Jonal Eckel, Karin Fossum
Brunstkalendern, Emma Hamberg
I denna ljuva sommaritd, Mari Jungstedt
Denna stilla natt, Mari Jungstedt
Skugga, Karin Alvtegen
Stenhuggaren, Camilla Läckberg

Ja, det var alla...tror jag Har läst en till av Björn Hellberg, men kom inte ihåg vad den heter. Får kolla hemma sen....

Men idag i solstolen (ja SOL!! och bikini!) läste jag ett äldre nummer av tidningen Mama. Ja vad ska man säga trevlig och lättsmält förströelse men inte så djupt...

Nu ska vi äta pizza på restaurangen och sen ska vi gå tipspromenad. Förra veckan vann jag och Adam vann barnrundan :)

Bilder när jag förminskat...

Härligt!

Oj, vad tiden flyger iväg. Jag har blogglust men "hinner" (prioriterar) inte riktigt. Det här fantastiska kan jag berätta om på bloggen tänker jag.... sen blir det inte mer. I alla fall har vi varit här i 11 dagar nu. Gospelveckan är slut. Vi avslutade med en fantastisk konsert i lördags kväll, bilder kommer. I fredags eftermiddag sjöng vi Halmstad torg.

Jag och barnen ahr vant oss vid husvagnsliv. Det är så mysigt och enkelt :) ångrar nästan att vi hyrt ut så mycket.... men då är det ju bara den minsta sonen som är hemma och han har lika kul i Stadsparken.

I helgen har vi haft besök av Lina och Jenny. Det var kul. Sofie och Adam gillade att det kom två tjejer som ville leka med dem hela tiden.

Vi ser INGET på TV. Trots att det står en TV med massor av manaler i husvagnen. Men igår såg vi på en film och åt ostbågar. Guldkompassen! Den var lite söt.

Här är en bild jag tog för några veckor sen som jag gillar,,,,

27 juni 2008

en vecka

Nu har vi varit här en vecka! Oj vad fort det går när man har roligt! Vi sitter precis och äter färska frallor vi köpt av de som går runt bland vagnarna GOTT!! Nu ska vi på sångövning/buskul/tonårsdans.

26 juni 2008

Dödsbud

Fick precis ett dödsbud........min älskade farbror Birger Ohlsson död. *gråter*

Båtrace

Lite bilder tagna med min mobilkamera, eftersom jag INTE har med laddaren till min systemkamera. Så jobbigt det är att va UTAN kamera!!! Men i morn kommer en kompis ner hit och han ska ha med n massa saker hon hämtat hemma hos oss, bl a min laddare:)


Vi väntar på att bårtracet ska börja!


Starten!

Så bra vi har det här :) Sonen som ALLTID vaknar 6:15 sover till 8:00 varje dag!!! Ett tips till er trötta småbarnsmammor jag vet läser här. Sov i husvagn!! I morse köpte jag färska frallor av de som går runt med vagnen med sånna bland husvagnarna. Gott!

Måste berätta om Britta Hermansson igen. Så mycket klokt hon har att säga!!! I går pratade hon att vi kanske måste "förfina" vår sökning. Som när man googlar och får för många träffar. Hon har också pratat om att -Man kan köpa en yta men inte ett djup. Att en människa kan ha så mycket klokt att säga, samtidigt som hon är rolig. I går var vi på kvällsandakt med henne, Sofie och jag. Sofie tog nattvard första gången. Det var en så fin och mäktig stund. Jag såg att Britta skrivit en bok på temat hon hade förra året här... Då fyllde jag en halv anteckningsbok på en vecka. Temat var: Yttre tryck och inre vila. Den boken ska jag köpa!! Se HÄR

Ha nu en UNDERBAR dag alla!

25 juni 2008

TÄVLING!!!

"Sommaren är här och det innebär en massa grillningar av god mat. Vad passar då inte bättre än en tävling, där du kan vinna en massa goda grillkryddor?! Jag är med och tävlar om det stora grillpaketet hos Junitjej. Vinsten sponsras av Aromia. Var med och tävla du också!" TÄVLA HÄR

I paketet ingår allt detta:
1) Chimi Churri.
2) Fisk&Skaldjur-kryddor.
3) Gratäng (aromrik blandning till gratänger).
4) Grill Honung (till marinader och på kött och fisk).
5) Guacamole mix.
6) Hot Mex (het mix till marinader och grillning).
7) Kryddsmörmix
8) Pepparmix.
9) Pommesfrites krydda.
10) Smokey Piri Piri (rökig kryddmix till att torrmarinera kött före grillning eller blandas med olja för marinad till fisk och räkor).
11) Vitlöksflingor.

Sol i Halmstad


Mina kära pojkar leker utanför husvagnen. Idag har det varit gospelövning, barnkör, tjejdans, femkamp och pizza. Igår var det båtrace och Sofie och Adam hade varsin egengjord båt med. På kvällen var det kvinnokväll med Britta Hermansson. Hon är rolig som en ståup komiker men förmedlar också på djupa och framförallt kloka tankar om livet. Att jag kunde gå var tack vare min superduktiga dotter Sofie. Hon var barnvakt. Varje morgon bäddar hon upp och diskar när jag har skyndat i väg 8.45 till barnvakten med pojkarna och sen övning för mig. Så duktig!

23 juni 2008

Bilder.. och storm

Det blåser storm och det känns som förtältet ska blåsa bort. Jobbigt! Sen är gasolen slut med :( och det måste JAG fixa eftersom det ä uthyrt v 28 och mannen jobbar fram till dess. I alla fall lagade jag mat på gosolen idag som jag aldrig brukar göra och det gick bra.

Har varit på gospelövning 4 timmmar och det var SÅ KUL. Killarna hade kul med "barnvakterna" under tiden.

Lite bilder från midsommar:


Har fler bilder från när vi åt och hade trevligt, men bluetoothen funkar inte nu. Får fixa när vi kommer hem.

Sov Gott! Hoppas förtältet står kvar i morn bitti, *orolig*.

Måndagmorgon!

Ja. så var det måndag igen. Mannen har åkt hem och jobbat och jag har semester!! Skönt. Barnen sov gott i husvagnen i natt. Minsta sonen sov till 7:30. Det är sovmorgon för att va honom :) Adam vaknade 8:00 och Sofie sover än. I dag är himlen blå med vita molntussar, ganska stora tussar, men det BLÅSER väldigt här i Halmstad. I går regnade det nästa hela dagen men det tror jag inte det kommer göra idag.
Klockan 10:00 är det buskul för barnen. Då går jag och lyssnar på Britta Hermansson under tiden. Sen kl 14:00 börjar min gospelvecka som jag ska vara med på :) Ska blir så grymt kul.

Info om Gospelveckan:
Ledare Anki och Magnus Spångberg, Pelle Ankarberg, Jan och Per Nordbring, Anna-Maria Toftgård, Linnea Stening

Vi sjunger gospel sex timmar varje dag. I slutet av veckan är det stor avslutningskonsert på Halmstad torg och i konsertlokalen Skeppet.

Barnvakt under tiden. Barnkör från 6 år och tonnårsdans ordnas. PERFEKT för oss alltså :)

HA EN UNDERBERDAG!!

Föresten tävlar jag se HÄR och var med du också.

22 juni 2008

Nattmöte!


Sent i går kväll var vi på nattmöte. Det var fantastiskt bra. Massor av människor, mest unga. Sofie var med :-D Gruppen Folk sjöng. Mannens arbetskamrat sjunger i den gruppen, men hennes pappa dog tragiskt i onsdags kväll, så hon var inte med. Jag köpte deras CD, Folk2. Sen var det en som pratade om pappa bilder och att vi har på olika sådana. Tänkte så på mina äldre barn vars pappa bara "försvan". Hur ska man kunna relatera till Gud som en pappa då? Och hur ska man veta hur män fungerar och kunna lita på dem, när man växer upp utan pappa. Tungt. Mötet avslutades med lovsång och nattvard. Härligt! Känner mig uppbyggd.

21 juni 2008

Romchokladboll! Och TALANGJAKT


Mobilbloggar: Fika och Josef fick smaka romboll....nja tyckte han. Nu sitter vi på Gullbrannagårdens talangjakt. Barn mellan 5-12 sjunger och spelar. Modigt att ställa sig i skeppet, som är en jättelokal och sjunga. Ett nummer fick tårarna att trilla nerför kinderna. Att jag är så lättrörd! Min Adam skulle vara med. Han sjunger så fint, får se nästa år om han törs. Vann gjorde: han som spelade så jag grät

MIDSOMMAR DAGEN!

Så var midsommarafton över. Vi hade det så trevligt. På em dansade barnen och mammorna runt midsommarstången. Papporna fotograferade och videofilmade. Könsroller??!! Sen åt vi jordgubbstårta med familjen Dahlberg i vårt förtält, som pappa Dahlberg gjort ;) Gott! Vi satt och pratade länge. Vid 20 tiden, när solen fortfarande sken började det ÖSREGNA det vräkte ner och sen kom det åska och hagel med. Mysigt, njaej. I natt smattrade det rejält mot husvagnstaket men idag skiner solen igen,,,men det BLÅSER mycket. Vi har ätit glass på uteserveringen men det var "svalt" Ska strax äta midsommarmat igen. Blev så mycket över igår att det räcker idag med. Vad gillar ni bäst? Jag gillar Jansson, matjessil, gräddfil och gräslök bäst. Bilder kommer sen...

Det är så skönt att bo i husvagn! Lugnt! Inte en massa måsten som ska göras. Man hinner läsa, spela Yatzy och finns i sjön. Blogga lite ;) Jag kommer tyvärr INTE åt min telia mail så vill ni nå mig maila på den andra (@kristdemokraterna.se).

Anonym undrade vad jag tyckte om den nya lagen, att man får kolla folks mail vid terrorist misstanke. Utan att va så insatt har jag en ÅSIKT (har jag alltid). Jag gillar inte terrorister och finns det en sån misstanke så varsågod att kolla tycker jag. Tycker INTE att det är "storebrormentalitet" utan bara bra. Staten får gärna läsa en "fembarnsmammas" mail med. Jag har inga hemligheter.

Däremot är jag INTE nöjd med nya införandet av vårdnadsbidrag i vår kommun. Eller det sätt det införs på!! Som jag väntat på vårdnadsbidrag!! I 18 år, sen tvillingarna var små. Nu kommer det vid årsskiftet, men i vår kommun BARA till 2 års ålder. Mitt barn fyller 2 år vid årsskiftet. Och bara HELT alltså om du avstår HELT från jobb så får du 3000 kr. Nej jag tycker att de kunde infört det FULLT UT. Men det är min åsikt.

NEJ NU SKA JAG HJÄLPA TILL ATT FIXA MAT!

20 juni 2008

En liten kille


En liten kille i söt flickklänning. Så såg det ut medan mannen och jag packade i går kväll i köket. Ska förtydliga att det var gå jobbet (förskola) vi dansade runt midsommarstången igår. Idag sitter vi i Halmstad i strålande sol, mätta efter Jansson mm ihop med familjen dahlberg. Ska dansa runt midsommarstången nu. Ha en skön midsommarafton!

19 juni 2008

Så går vi runt kring....


En midsommar stång... I dag har vi dansat och ätit jordgubbstårta. Jag har fått en jättefin pelargon i kruka! Kul att vara uppskattad. Slutar 16.30 och då ska jag hem och packa, sen åker vi på Halmstad. 4 timmar till LEDIGHET!!

18 juni 2008

Familjeliv :)

För två år sedan när jag väntade Josef registrerade jag mig på sajten FAMILJELIV.SE. Det har jag inte ångrat. Jag har lärt känna ett gäng andra mammor och vi har setts varje vecka sedan våra små föddes. Nu mera sällan p g av jobb/studier I går var 6 av oss 8 samlade hemma hos mig. Kaffe, saft och bullar. Klicka på bilden för att se den större.Ingela Agardh, död.

Jag hade sett fram emot att nån gång få höra Ingela föreläsa om hur hon blev kristen. Tycker hon verkar vara en så speciell kvinna. Nu för jag aldrig höra det. Tyvärr avled hon i cancer nyligen. Ingela Agardh har bland annat varit nyhetsankare på Svt:s Aktuellt, programledare för eftermiddagsprogrammet Hemma samt hoppat in som programledare för Svt:s Gomorron Sverige. Hon var aktuell med boken ” Den största nyheten” som handlar om hur hon fann Gud.

Många har har dött alldeles för tidigt runt omkring mig de sista veckorna, här i Jönköping. Det berör mig.... Jag tänker ofta på att vi inte vet något om i morgon. Hoppas mina barn får växa upp med sina föräldrar och syskon omkring sig och att jag får ha min pappa kvar LÄNGE till nu när mamma inte lever längre.

I morgon kväll åker vi till Gullbrannagården för att fira midsommar och minst en vecka till efter det.

Sommarpaket!


I dag kom mina "hemliga" paket!! Ett fint scrappat kort!! jag blev SÅ GLAD gillar verkligen scrappade kort :) Tänkte genast Netha, Liza eller Anita som jag VET scrappar....

I paketet var det ett kit för att ta hand om kroppen, med fott cooling, fotcream, hårmask och duschgelé. Fin jag ska bli. Sen var det fina vinglasmarkörer och ett vackert änglaspel med blommor. Jättefina saker! Jag blev så glad!

Tack snälla Liza!!!

och tack Mindi med som ordnar så roligt :)

Jobbar


Arbetar mina två sista dagar nu. Goa barn och trevlig personal. Men ska bli skönt att va ledig i åtta veckor. Igår fick jag åka till vårdcentralen. Sprang och Kissade var 20ende minut hela dagen. Kraftig urinvägsinfektion visade provet. Fick penicilin i fem dagar.

16 juni 2008

Pixiekids


Jag är med i Pixiekids tävling om ett valfritt plagg! Pixiekids säljer coola & snygga barnkläder för barn från 0-8 år. Här finns barnkläder från bl.a. Appaman, Franka, HJORTH, Kik Kid, Nanoou, Mini A Ture och Lucky Wang. Just nu är det sommarrea hos Pixiekids!

Tävla du med!!! HÄR Om jag VINNER vill jag vinna Danny, Mini A Ture, Mörkblå jeans med många detaljer i stl 116 till Adam.

~*~

I dag har jag och Sofie varit på stan och köpt två par skor till henne. Ett par svart/vita tyg skor och ett par coola ceriserosa skinnskor.

Nu ser vi på CSI :)

Måndag = LEDIG

Fick lite "klagomål" att jag hade tre bilder från Sandras student men bara en på Emma i mitt blogg inlägg, så då lägger jag in denna:Nöjd Emma? ;)

I dag är jag LEDIG! Skönt! Sedan följer tre dagar med 7:30-16:30 och sen SEMESTER i åtta veckor :) eller FÖRÄLDRALEDIGT är det ju. Jag längtar till mina studier igen! Ja sant. Fått en sån kick av att jobba med mitt "vanliga yrke" en månad. jag vill verkligen bli färdig grafisk formgivare och få ett NYTT jobb.Nu på förmiddagen har jag dammsugit halva huset, vilket vill säga 185 kvm. *puh* Tonåringarna sover men Sofie har gått före med "dammvippan". Hon är underbar den dotter ;) (precis som de andra). Det som var SÅ FINT städat här i fredags till studenten...men efter en helg med en familj till här så var det massa kladd överallt.

Christoffer igår var bra. Inte riktigt min musikstil dock. Men cafe 93 är ju ALLTID trevligt.

Får redigera lite bilder nu och sen återkomma.........

14 juni 2008

MIN ena SKYLT på jnytt

Här är de 3 söta "små" kusinerna i morse vid frukosten. De äldre sov :)
Efter frukost åkte jag på möte utomhus vid Vätterstranden. Jag såg 18 unga människor döpas i Vättern. Fantastiskt!!!

Sen var jag, Uffe (min bror), Sara (brorsdotter), Adam och Josef och så LIV och Kollifejs en Astrid Lindgren föreställning i stadsparken. Så trevligt!! Massor av folk och SOL tills vi nästan var hemma igen. Vi gick! Skönt att bo så nära stadsparken!


Jag hade gjort plakat på tjejerna. På baksidan hängde deras rosa klänning de hade när de var brudnäbbar för 16 år sen. Bild med mig och några syskon och SKYLTEN finns på jnytt som är webbtidning här i Jönköping. Kolla -HÄR

Jag är med i en SWAP som jag berättat lite om innan. Här är vi som är med:)Så idag ska jag slå in 3 paket och skicka till _____ = hemligt. Undrar vem som kommer skicka till mig?! Så spännande :)

Har blivit utmanad av 4-barnsmamman ANNA
att fota innehållet i min handväska och skriva upp 10 saker jag har där i. Rörigt i väskan JA.
1 Nyckelknippa
2 Plånbok
3 Mobil
4 Ögonfransböjare
5 Bodylotion
6 Concealer
7 Bläckpenna
8 Fusklapp mina gospelsånger
9 Hårsnodd
10 Babattkuponger

+ en massa annat.

Nu har min bror och barnen åkt hemåt Lund. Tomt här och jag borde dammsuga och plocka undan, men jag är så otroligt trött, efter 3 dygn med lite sömn. Så har jag "tjatat med mig" dottern Emma till Cafe 93 kl 19:00, så vila är inte att tänka på. Det är Chrisoffer Hiding, som var med i idol, som är där ikväll. Tydligen är han kristen eftersom det är kristna artister på Cafe´t. Googlade på hans namn och hittade detta...

I D O L: En av jury medlemmarna, Daniel Breitholtz, säger: "Christoffer är inte bara en fantastisk sångare, utan representerar också en vacker, varm gudstro som är väldigt positiv i ett annars hårt samhälle. Och han är viktig för gruppen. Det kommer att bli tuffare stämning utan honom. Han borde fått vara kvar längre."

Ja söt är han i alla fall

2 av 5 klara ;)


Nu är S T U D E N T E N avklarad! Så roligt det var. RÖRD som bara den var jag med. Tårarna trillade på båda "utspringen". Tänk att mina flickor klarat HELA VÄGEN. Bra betyg hade de båda 2, jätteduktiga. Och en fick ett stipendium på 1000 kr från nån grafisk stiftelse. Så stolt över dem och lite över mig själv med som trots allt fixat dem "ända dit". Sorgsen över att deras far inte bryr sig, men jag hoppas han följer dem på avstånd och ser deras namn i tidningen där ALLA som tar studenten står. Tyvärr blev det INTE så mycket bilder tagna som jag hoppats. Stressigt att hinna med både John Bauer gymnasiet och Per Brahe gymnasiet på 1 timme och sen hem och fixa studentskivan.

Emma utanför "Peset"

Sandra med lillasyster och en av sina två småbröder, två av kusinerna och så JAG = stolta mamman. För 4-5 år sen trodde jag äldrig att jag skulle orka stötta hela vägen till en studntexamen. Men det gick.

Sandra på "utspringsscenen"

Min bror fick åka till akuten efter första utspringet. Hans äldsta som Axel, 15 år, klämde sitt eget finger i bil dörren. BRUTET! Stackars Axel! 3,5 timme på sjukhuset. De missade Emmas utspring och lite av festen. Men det gör inget för de är ju kvar i helgen :)

I dag har barnen lekt och lekt. Vi har ätit kött och potatisgratäng. Nu ser några på fotboll och några på Disney dags. Jag har badat och lagt Josef och är SÅ TRÖTT.

12 juni 2008

<3Sandra tog lägenheten föresten. Så den 1/9 flyttar hon till en ett på 50 kv m. Alla golv skulle bytas nu innan och tapeterna var bara 1 år så den är fräsch. Stor fin uteplats var det med! Hoppas det blir bra...

Fortsätta förbereda inför i morgon... Björkar ska knytas upp.

Dröm

I morse drömde jag om min mamma. Hon var sjuk i drömmen men fortfarande "på benen" och hemma. hade svart hår än (blev vitt på slutet). Jag sa typ jag vill inte mista min mamma. Hon la armen om mig och sa, inte ska du mista din mamma. Det var så verkligt. När jag vaknade tänkte jag Vilken DRÖM, det måste jag berätta för mamma....så kom jag på att hon lever ju inte längre. Jag blev så nedstämd Gick upp i köket och mötte mannen som sa -VA redan?! Jag grät en skvätt i hans famn till hans förvåning och berättade om drömmen. Tänk att man kan bli så berörd av en dröm... Min mamma sa alltid till mina tvillingarna när de var två små mörklockiga flickor...- Jag ska INTE dö - Jag ska leva till ni tar studenten!!!

Nu tar de studenten i morn men MORMOR är inte med *snyft*


Äh inte sitta här och deppa STÄDA, baka och göra skyltar var det,,,,

11 juni 2008

Husvagn uthyres!!! OBS REKLAM ;)

Min pärla i Halmstad hyr jag ut! Det är synd att den sår tom när vi inte är där....
Den ligger på blocket HÄR

Fler bilder HÄR

PASSA PÅ!!!!

LÄGENHET!

Dottern har varit och tittat på en jättefin lägenhet med 1 rum och kök. Vemodigt, men hon vill flytta och är vuxen, säger hon. Hon tar den nog....

MIDSOMMAR SWAP!!

Förkylningen är bättre idag och magontet. Stormen har stillat sig och tidsplaneringen verkar hålla. Skönt!!

Midsommar swap

Jag ska vara med i MINDIS swap. Alltid roligt att få paket :) Summan är 100:- plus porto. För 100:- köper man TRE SAKER som man kan njuta av nu i sommartider och sånt finns det massor av. Till exempel dukar, kakfat, jordgubbar, sol kräm, salladsbestick, grill tillbehör, en bok, marschmallows med mera. Mindi har gjort min fina bakgrund!!! och den andra grafiken utom Headern som jag själv lyckats knåpa ihop ;) Hon är SÅ DUKTIG på grafik :)

Sverige vann igår i forbollen!! Fast jag INTE tittade ;)

I dag kommer min bror son hit. Den äldsta 15,5 år. Han ska vara här några dagar innan resten av familjen kommer på fredag. Han ska få expert råd av familjens optiker eftersom han fått "nått" på hornhinnorna.

10 juni 2008

Blåst, regn och mulet :(

Mulet och "kallt" var det när jag vaknade, bara 15 grader och blåst. Sen kom duggregnet i o f sig bara lite, men ändå. STUDENT PÅ FREDAG och då vill vi ha fint väder :) även om vi har gott om plats så gärsterna kan äta inne. Jag vaknade med ont i halsen, snuva, "kvinnoproblemsmagvärk" och seg kropp. Ingen höjdar dag detta! hinner inte med att vara ser och förkyld men men det vänder säkert.

Glömt lösenordet till mitt Bank ID hos Nordea märkte jag när jag skulle anmäla föräldrapenning f r o m midsommar. HUR får man ett nytt? Nu blåser det visst storm,,,hm,,, Men inte hänga läpp över vädret finns ju så mycket att vara tacksam för :) Eller hur?

Mannen tittar på svenskarna som med "snabba passningar ska vinna över de mer tungfotade grekerna". Jag ligger på sängen med en bok - Mari Jungstedt, I denna stilla natt. Har läst en av henne innan som var jättebra. Var på "bibblan" häromdagen och lånade 8 böcker, Tänkte fylla på Årsboklistan lite i sommar.

Sov Gott vänner!

9 juni 2008

Pappa har snickrat


Barnen har fått en sandlåda. Den står i skuggan vid gungställning. Idag efter dagis var det 33 grader varmt. Då var skönt att va i skuggan. Först grävde vi och sen gungade de lite. Man blir trött av värmen. Hade tänkt åka till axamo med barnen men vi stannade i trädgården. Till middag nu ska jag grilla korv, allt för att behålla campingkänslan från helgen ;)

8 juni 2008

Man ska ha husvagn!


Josef trivs med husvagnslivet. Han sover på gott på nätterna. Tre nätter har vi sovit här och han har vaknat 8, 6.30 och 7.30. För er utan småbarn låter det säkert som en mardröm men för oss är det sovmorgon. Hemma vaknar han 5.30-6. Idag ska vi sola och sen vända hemåt. Vardag i morgon igen! Jag skulle ju varit ledig den har månaden och så är det fint väder varje dag. Men en riktig lön...är mantrat jag skulle får upprepa när det är tungt. Ha en härlig dag i det fina vädret! Ps: mobilbloggar Ds

7 juni 2008

Anonyma Narkomaner

Första havsbadet...bara fötterna.
Har glömt att berätta att de människor jag mött här på Gullbranna gården inte riktig ser ut som de som brukar vara här. Det är mer blandning på folket och betydligt fler med stora tatueringar. Härligt! Den är NA som har ett event här to-sön. NA står för anonyma narkomaner (som AA = Anonyma alkoholister). En uppspänd hängmatta mitt mellan träden nere vid bäcken och en man med rastaliknande frisyr i 50-60 års åldern i den. Jag la handen på kameraväskans lock....men kom på att tillhör man en förening som börjar på anonyma så vill man nog inte ligga på bild på min blogg:)

Jag blir ödmjuk inför livet när jag funderar på vad dessa människor har haft för livsöden. Jag tänker på vad bra jag haft det egentligen. Tycker ju ibland att mitt liv varit jobbigt med alla möjliga motgångar. Jobbigt liv, skilsmässa, gravid, mammas sjukdom och bortgång. Många flyttar. Men hela tiden har jag haft en normal trygg barndom som grund. Inget missbruk (mer än godis då). Jag har aldrig provat droger och kommer aldrig göra! Men hade kanske gjort det om jag inte haft min grundtrygghet.
Jag lägger en länk HÄR där du kan läsa mer om NA på Gullbrannagårdens blogg

Synd snoren rinner annars en härlig bild. Eller hur?

Vi har en liten pool utanför husvagnen :)


Klättrar och klänger och drar fram allt som vanligt.

Tävla!


Nu har du chansen att vinna en Sony Cyber-Shot digitalkamera i färgen rosa, 7,2 MP.Värde 1795:- Den perfekta vinsten nu inför sommaren. Så du kan föreviga alla roliga tillfällen på bild.
Läs HÄR hos Shopaholicmamma.

Glad kille


Snorig men feberfri på Gullbrannastranden.

Stranden


Efter frukosten gick vi ner till stranden. Det blåser ganska mycket så man känner inte hur solen steker. Josef blev ledsen när han fick fötterna i vattnet, det är kallt! Jag läser Björn Hellbergs Dödslängtan. Ska ta några mer bilder nu.

6 juni 2008

*mina grabbar*

J när han fyllde 1 år i dec och A när han fyllde 6 år nyligen. Lika? JA lika underbara. Jag har rotat tidningens 1 års kort som jag köpt på alla mina fem barn. Ska scanna dem och visa. Så olika är de vid 1 års ålder men ljuvliga.

Sitter i husvagnen och testar det nya bredbandet de installerat på campingen. Väldigt bra fart på det :) Ska lägga mig snart, har solat lite för mycket idag så jag har lite solfrossa

Pizzeria


Pizzerian på vägen ner igår. Josef åt majskrokar bröd och oliver.

Härligt!

Äntligen i Gullbranna!! Härligt! Vi kom ner sent igår kväll. Stannade på "Vår" pizzeria. Josef somnade gott i husvagnen. Han sov till 8 i morse!!??? Han gillar tydligen campingliv. Här är så fint!!! De har byggt en ny jättefin lekplats med en jättegunga, hoppkudde och en rolig stor kana. Om 2 veckor ska även Adam och Sofie med då får de pröva :) Josef har redan badat i den kalla polen. Jag har precis tagit en cykeltur och inspekterat mitt favorit paradis. Ska skicka upp nån bild sen så ni får se husvagnen på plats. Vi har en SOLIG plats i år precis vid det nya fina servicehuset.

Ha en härlig dag i solen alla vänner!!

5 juni 2008

Åker!!

I dag åker vi till Halmstad eller ikväll när jag jobbat färdigt KUL! Men helgen ser inte alls ut som jag tänkt mig,,,men som man tänkt sig blir det ju aldrig. Varit vaken mellan 2 och 3 i natt och grubblat. *Gäspar* till jobbet NU.

Ha en bra dag!!

4 juni 2008

Liten fot


Igår stack det ut en fot mellan pinnarna i sängen när lillen skulle sova. Så söt så. Tänk vad mjuk och oförstörd en barn fot är. Kunde inte låta bli att pussa lite. Se vad fräknar jag fått:) idag jobbar jag och mannen är hemma med josef som har lite feber än. Adam är frisk. Efter jobbet idag ska vi på gårdsfest på dagis. Trevligt! Här på jobbet har vi en vikarie idag, för en har semester. Hon sa till mig - va har du fem barn och är gravid igen!? Glad jag blev NOT