30 sep. 2007

Sjungit,städat och bakat

I dag var jag uppe tidigt skulle öva redan kl 9:00. Det gick bra att sjunga :) När vi kom hem städade jag medans mannen gjorde mat. Hur kan det finnas så mycket damm???Ska ha Me and I party i morgon och vill inte gästerna ska få allergichock. Sen skulle jag åka på innebandymatch men mannen föredrog annat sällskap ;) så jag stannade hemma och bakade 2 kladdkakor och städade lite till.

Vilken bra låt!!! Lyssnat på massor nu när jag bakat:

Eller vad tycker ni???

29 sep. 2007

Han vinkar och kastar boll

I dag har Josef börjat vinka. Så gudasött!! Morfar var här i kväll och såg på Hv 71 matchen och nyss när han gick vinkade Josef flera gånger. Sötnos! Sen har pappa lärt honom kasta boll fram och tillbaka nu när han är pappaledig. Stå 10 sekunder själv kan han med ;) intelligent pojk. Snart går han nog....

Annars har dagen innehållt äppelpajsbak, fikabesök, sångövning.

I morn ska jag sjunga med Martin och Eleonor, trevligt.

28 sep. 2007

Bokmässan....

Som många av er vet, läser jag grafisk form och kommunikaton nu. Kul!!! Speciellt idag då BOK och BIBLIOTEKS mässan var obligatoriskt. Eftersom mannen är pappaledig så följde han och sonen med. Så kul det var och så mycket att se!!! Och böcker.....JAG ÄLSKAR BÖCKER! Skulle inte köpa nått, har ju massor och trots att huset är 380 kvm har jag böcker som ligger i kartonger i källaren, men det blev en del böcker.
Vi hade fått välja ut ett monterprogram vi ska redovisa om och jag hade Katerina Janouch. Läser ofta hennes blogg (se min LÄNK-LISTA) och tycker hon är en så COOL 5-barnsmorsa = precis som jag, hi hi. Köpte 3 böcker av henne eftersom jag inte läst nån av hennes innan. Återkommer med rapport! En bild på henne till redovisningen blev det. Tänk om man kunde va så fräsch trots 5 barn!! Trevlig verkar hon med.
Detta var Josefs tredje mässa trots att han bara är 9 månader (ändå missade vi husvagnsmässan). Här han i svenska fotgrafers monter :)

För inte jag ta en bok Mamma??
En intressant dag. Jag var trött på vägen hem,,,mannen erbjöd sig att köra i på Lager 157 där jag aldrig varit och JAG SA NEJ!!?? hm ja ,,,, ångra.Efter ett bad var "lillprinsen" så här trött. Söt!! Vi är själva hemma mannen, jag och Josef. Nu har vi ätit pizza och sett på Idol, Criminal Minds och Special Victim Units typ.

Vill göra "reklam" för min kära vän Mias blogg. Hon bor på GRAN CANARIA nu. Se näst längst ner i min länk-lista.

Har fattat nu VARFÖR man ska sätta ketegorier på inlägg. Har skrivit på denna blogg i ÖVER 2 år nu. Om det kommer nya läsare eller om jag vill se inlägg och bilder som t e x handlar om hus och inredning är det ju lite svårt eftersom jag INTE sätter kategorier på inläggen. Funderar på att börja med det. Är det bra? Bloggvänner som vet!?

Sov Gott vänner!!

27 sep. 2007

Hemma igen!!!

Ja, så har jag haft en underbar vecka på Gran Canaria! Men hemma är bäst! Har saknat mina barn och min man otroligt mycket. Men jag fick umgås med den här goa killen en del, min kopis Mias son Isak. Här med deras söta hundvalp Gunwald 4 månader. Söt eller hur???
Jag har tagit 200 bilder de här dagarna,,,här är några.

Amfi beach nära Puerto Mogan dit vi åkte buss och hade en heldag.


"Min pool" vid hotellet Monte Feliz i Bahia Feliz.


Stranden i Bahia Feliz.


Ute och äter med Isak (och Mia så klart).


Näst sista kvällen då Mia, isak och jag hade sällskap av E som bodde på samm hotell.Fler bilder kommer väl så småningom.

I morgon ska jag med min klasss till bok och biblioteksmässan i Göteborg. KUL! Mannen och "lillsonen" ska med. De större barnen åker till S i helgen. Sandra är hemma, men Emma ska till Göteborg. Har tydligen pojkvän där :)

23 sep. 2007

Nu igen:) och vårdnadsbidrag.

Är hemma hos mina vänner Mia och Patrik och lånar en laptop. Det kom ett moln,,,men det försvann igen så jag ska logga ut. MEN jag har det så bra här. MEN att man kan sakna familjen så,,,oj,,,,

AVSLUTAR nu vårdnadsbidragsröstningen. DET ÄR BRA MED VÅRDNADSBIDRAG!!!! 12 st har röstat och ALLA tycker det är bra!! Precis min åsikt även om jag inte vet om vi kommer utnyttja det. Valfrihet åt föräldrarna, man kan VÄLJA SJÄLV.

30 grader varmt och sol :) njuter som bara den. Say no more :)

21 sep. 2007

Gran Canaria!!!!!!!!!!!!!

Jag ar har nu :) soligt, undebart men ENSAMT saknar man och barn sa jag nast intill grater men men Vilar och solar och har det bra Umgas med min van Mia KRAM ALLA!!!

18 sep. 2007

Småbarnsföräldrar och andra...

Jag är med i buzzador. Där får man hem saker att prova och sen svara man på frågor om produkterna i ett mail. BRA!! 20 påsar godis (eller om det var fler!?!), 20 askar Extra Pastiller och 16 burkar fruktdessert och 10 PAKET äppelgröt. Så är du inte med anmäl dig!!!! De söker specillet småbarnsföräldrar nu men även ANDRA. Kostar inget!!!! Klicka H Ä R!!

Förkylning är LITE bättre men bara lite. Tack alla som frågat!

NU ska jag PACKA om jag orkar ZZZzzzz

17 sep. 2007

Förkylning och gratis bio

VARFÖR!!??? Jag är jätteförkyld, bara så där, helt plötsligt. TYPISKT och jag som ska i väg till Kanarieöarna. Visserligen är det OK att va förkyld där, istället för hemma i regnet men ända Varför just nu?? Men men har köpt "Kan jang". Har inte provat det innan men kan ju se om det hjälper.

Vill du gratis på bio registra dig då :) det har jag gjort. KLICKA H Ä R !

16 sep. 2007

Bokat resa!!!

Gah! Onsdag morgon 6:55 från Göteborg till GRAN CANARIA. Mia nu kommer jag!!! Ska bli så kul att hälsa på er! Men ångest, lämna lillgrisen och de andra hemma... hm undra om mannen hade ångest när han åkte till New York och Frankrike för 5 månader sen. Tror inte det, försöker släppa dåligt samvete. Grymt kul ska det bli! :)

15 sep. 2007

duggar tätt

Nu har jag uppdaterat bloggen 5 ggr på 2 dygn....lite mycket dator.......eller?! Sitter och velar om jag ska boka resa idag eller vänta till i morn. Tror inte priset går ner så mycket då det finns så få platser.

Du kan RÖSTA PÅ MIN BLOGG om du vill på bloggtoppen. Vad nu det ska va bra för ;) hm ja det funderar jag med på... Men kolla här i alla fall
Klicka H Ä R och rösta :) eller låt bli.

Är lite nyfiken på vad "folk i allmänhet" tycker om vårdnadsbidraget så därför har jag en omröstning på min sida. Svara gärna på frågan! De som känner mig vet vad jag tycker = solklart!

Nej nu ska jag tag tag i IRL livet igen. Fick sovmorgon till 6:45 i dag, tack josef bättre är 06:00, var som en död sill då, eftersom jag läste till kl 01:00 i natt. Läste ut Brunstkalendern av Emma Hamberg. REKOMMENDERAS!!!

14 sep. 2007

Glömde

Glömde berätta att Josef har fått:

D a G I_McElman_070716_2505 S

P L A T_McElman_070716_2505 S

Inte klokt att vår bebis ska börja på dagis. Ja, inte förrän i Januari men ändå. Han kommer bara vara 13 månader då... Han har fått plats på den privata förskola där vi har Adam. Kyrktuppen heter det och vi trivs kanon med det dagiset. Ett halvår kommer de gå samtidig innan Adam börjar i förskoleklass nästa höst. Se HÄR

En rolig sak till JAG HAR VUNNIT 2 BIOBILJETTER!!! Fick ett mail av en kille på expressen att jag vunnit med den bilden jag skickat in. Denna:

Kul, biobiljetter är DYRT och just nu skulle jag vilja se ett par filmer som går. Tatooded Turso, Bristande bevis, På smällen och nån mer som jag inte minns namnet på. Så biobiljetterna kan nog gå åt. Surfar vidare till filmstadens hemsida nu *gäsp*


God Natt vänner! Sov gott jag hoppas på sovmorgon till minst 6:30 i morn ;)
Ps: Tycker du det var snyggt skrivet "DAGISPLATS"!? Besök, spell with flicker Ds

Fredagkväll....Ja det har vi ätit i kväll! Jag, Sandra, Sofie och Adam. Josef satt jämte och tuggade majs och gurka:) Vad gott det var med Santa Marias Salsa med ananas i. Emma är i Göteborg och mannen med,,, men de är inte där tillsammans.

Nu sitter jag och chattar med min vän på Gran Canaria som ÄNTLIGEN fått bredband där. Jag räknar med att åka dit SNART!!! Längtar... Har har det ju ÖSREGNAT hela dagen sånt där tätt regn som man blir väldigt blöt av:

Nu har jag gått 4 hela veckor i skolan. Jag stortrivs!!! Det är mycket uppgifter att göra men allt är KUL sånt jag suttit med på fritid och nätter innan. I dag redovisade jag min snygga powerpoint presentation om Rosenlundsbadet. Inte favorit programmet men det var rätt kul ändå. Denn bild hade jag näst intill genomskinlig som bakgrund i hela presentationen.

Nej nu har jag lagt tre barn och fått igång diskmaskinen samt plockat undan i hallen. NU ska jag slänga mig i soffan! Trevlig fredagskväll!

13 sep. 2007

pop art och box

Har lärt mig göra en BOX i photo shop vad det nu ska va bra för men kul är det:)

Lekt med "pop art" i Photoshop :) KUL! mina söta barn fick va motiv.
Sofie:
Josef:
Adam och Josef:
Sandra och Josef:
Emma:

Träffade 2 vänner och åt en god lunch. Tack för sällskapet S och C! Ska försöka hitt en flygbiljett till min kära vän M som flyttat till Gran Canaria men det är inte lätt. JÄTTEDYRT nu! Och jag som fått ledigt och allt!

11 sep. 2007

3 år sen

Oj har rotat bland gamla bilder på min externa hårddisk idag till ett arbete. Oj oj vad roligt och NOSTALGISKT. Här är jag och äldsta dottern för 3 år sen. Hon ska fylla 15 snart då.
Och här!!! He he kille som är lite över 2 år då... (nu lite över 5) och som höll på med pottträning. Say no more.... KÄNSLIGA KAN JU LÅTA BLI ATT TITTA!Hoppas ni inte mådde illa nu :)

I dag har vi varit på studiebesök på en reklambyrå och fått veta vad de olika arbetsuppgifterna innebär. Ad, orginalare, copywriter osv. Så KUL det verkade att jobba där!!! 2 år till att STUDERA....

10 sep. 2007

Kväll igen

Helgen gick fort. Jag har varit i Halmstad fredag-söndag och sovit i husvagnen sista nätterna för säsongen. Ner fredag em efter skolan. Gick in en sväng i ULLARED. Köpte "lite grann". Fortsatte tillGullbranna och fick god mat och trevligt sällskap med min gospelkör hela kvällen. Min kör sjöng mitt i stan i Halmstad i lördags och sen var vi och åt middag på Tylesand GOTT!!! Så vackert det är där!

Sen på em kom mannen och Josef ner och vi var i husvagnen och tog det lugnt. På söndagen packade vi ner allt, tog ner tält och stuvade in i husvagn och bilar. Oj vad smutsigt det var efter 4 månader ute. Så nu är husvagnen hemma på garage- uppfarten igen. 8 månader tills det är dags att ställa upp den igen :)

HÖST, ja verkligen höst. - I dag har det regnat HELA dagen. Usch!

I skolan ska vi göra ett person-porträtt i form av en väggtidning. Skriva, illustrera och fotografera men denna gången får vi använda datorn till illustrationen TACK OCH LOV! I morn väntar ett studiebesök på "ny reklam" en reklambyrå i stan där vi ska få höra om hur de jobbar. Ska bli intressant.

I kväll lagade jag kycklinggryta och pasta och sen la vi barn :) Nyss fick jag ett ryck och gjorde äppelkaka som ska va klar till CSI men etemölet var slut sä det blev med grahamsmjöl. Gott tro???? Ska vispa vaniljvisp nu..

Blev pop corn och cola med

6 sep. 2007

Redan torsdag....

Tiden rusar! Men så är det när man har roligt. Trots att jag varit dålig några dar...huvudvärk, hängig, halsont, mensvärk och HES, så har det varit så roligt att gå upp på morgonen och gå till skolan. Vi har haft 3 dagar med FOTOTEMA. En pressfotograff (bildjournalist) har haft föreläsning för oss och sedan gett oss en fotouppgift under friluftsdagen. I går redovisade vår klass och Journalist ettorna. Vi hade valt ut våra 5 bästa bilder som skulle användas till en dagstidning som gjorde repotage om dagen. Vi skulle tänka på "ettabild", dragbild, detaljbild, händelsebild, porträttbild och miljöbild. Olika avstånd osv.... SVÅRT Jag har aldrig tänkt på hur det "ska va" i en tidning. MEN jag fick jättebra "kritik" på mina bilder och mitt bildval. Kände mig så nöjd efter. KUL!!!! Se mina bilder H Ä R

Nu sitter jag och jobbar med en powerpoint presentation och det är MINDRE kul *gäsp* Kan inte klockan bli 12 snart...ska äta lunch med mannen på "åtta glas" kyckling faijitas, GOTT. Min presentation handlar om vårt Äventyrsbad Rosenlundsbadet och den blir SÅ TRIST. Ingen inspiration alls...

Nu var kl 12 SKÖNT ;)

4 sep. 2007

FOTODAG IGEN!!

Josef 1 månad:Tiden går och jag blir NOSTALGISK. vart tog "bebisen" vägen?

I dag hade vi halv friluftsdag med klassvis gemenskapsövningar. Riktigt kul faktiskt :) Vi på Grafisk form och de på Journalist hade en foto uppgift. Vi skulle ta bilder åt en dagstidning. 3- 5 bilder... Vi fotade mer är japaner hehe. Folk tyckte nog vi var helskumma med roligt var det. Jag har SÅ ROLIGA bilder på folk... men lägger bara ut några bilder UTAN ansikte här....har ju inte frågat om lov att lägga ut bilderna på "folk".


I kväll har vi sett på idol hela familjen och skrattat. Folk är bra roliga :)
Sov Gott alla vänner!!

1 sep. 2007

Måndag IGEN!!!

Barnen på väg till kyrkan:
VAR TOG HELGEN VÄGEN?! Det sa poff och sen var den slut! Redan måndag lunch och jag sitter i skolan. KUL att va här igen även om jag känner att jag inte hinner se min familj så mycket när det inte är JAG som är hemma. Saknar min bebis med, är så van att vara med honom så MYCKET TID men han har det så bra med sin pappa.

Stallet i fredags var rätt Ok ... Jag bredde mackor, sålde godis, gjorde toast, bryggde kaffe, kokade korv mm. Sålde för nästa 1100 kr på 3 timmar. Sista timme var A med för G skulle till golfen. A är nu så fixerad vid pengar!! Han ville gärna stå i kassan och lägga i pengarna i kassa apparaten. Måste va åldern. Min kompis Mias son Isak var exakt lika "pengafixerad" för 2 år sen när han var 5 år. (saknar er vännen!!)

I lördags var det underbart väder!!! Jag, Josef och Adam var nere vid Liljeholmen och tittade lite på Göran när han tävlade. Vi matade änderna lite med. Sen gick vi en sväng på stan och tittade på kläder och på leksaker på BR. På kvällen skulle jag skjutsa Sofie och hennes kompis till Shrek 3. Först var vi inne på "tutti frutti" och köpte godis. Adam fick en påse med och jag tog en till oss vuxna också. Tyvärr åt jag inget godis för jag somnade vis 21:30 på soffan. Kul lördag ;)

I söndags var jag, Sofie, Adam och Josef i kyrkan. Det var så bra!! Josef sov HELA tiden. Hem och lagade mat efter. Sen var jag och Susanne på Dunnis barnklädes party. Eftersom vi var kaffesugna (hehe) följde hon med hit efter och drack kaffe. När alla abrn avr lagda spenderades kvällen i TV soffan framför "Mord i sinnet" somnade som en gris direkt efter. TRÖTT jämt nu.