31 aug. 2007

Jaha UTAN Internet :(

Vi har inget Internet hemma! Inte sen i onsdagskväll. Irriterande även om jag har det här på skolan. Skall strax gå hem efter en otroligt rolig och intressant skolvecka. ALLT är verkligen så roligt! Tänk att få hålla på med fotografering en hel dag ute i solen. Dels på en naturstig och sen inne på bilskroten. Sedan få jobba med bilderna i fotoshop flera timmar. Göra en powerpoint presentation med bilderna som också handlar om ett ämnen du är INTRESSERAD AV. I dag har jag lärt mig skriva Haiku som är en gammal Japansk diktform och sedan har vi haft Jounalistik. Jag trivs!!! Trivs inte lika bra i stallet... MEN där ska jag tillbringa eftermiddagen/kvällen eftersom Sofie ska rida och det är vår tur att ha hand om cafeterian. Ja, ja, bara att bita ihop. Vad gör man inte för barnen. Får blogga mer när Internet kommer tillbaka. Trevlig Helg!!!

29 aug. 2007

Dagensbild...

hinner inte blogga mycket och Sofie kalasbilder är INTE förminskade än MEN sitter i skolan med mitt anteckningsblock:

28 aug. 2007

Utmanad!

Jag fick en utmaning utav Cloudberrie Det går ut på att skriva 8 fakta/vanor hos mig och att sen skicka det vidare till 8 andra...

1. Jag måste sätta på kaffebryggaren direkt när jag går upp på morgonen oavsett vad klockan är.
2. Jag borstar tänderna före frukost!! Kan inte äta eller dricka om jag inte gjort det. (JA ! Jag borstar efter med.)
3. Jag somnar PLÖTSLIGT. Har ingen lång insomningsperiod utan det tar 2 sekunder för mig att komma i djup sömn.
4. Jag har kameran med mig jämt, var jag än är.
5. Jag gillar att ha det undanplockat, men eftersom jag är en "rätt slarvig" person så blir det gärna fint på ytan och så slänger jag in grejerna in nått skåp eller så.
6. Jag tycker inte om folk som är "för tysta" blir lätt frustrerad och irriterad när de inte säger något. Jag försöker lära mig att alla inte är pratkvarnar som mig men....
7. Jag är av naturen MORGONTRÖTT, men försover mig näst intill aldrig. Idag var jag uppe 5:15 med en pigg hnngrig bebis.
8. Jag är en komplett datanird!!! på gott och ont.

Nu utmanar jag: Tigermorsan, Carina, Suss, Linda Ca, Susanne, Anna Hanna, Malin och Småbarnsliv.

Ha en fortsatt fin vecka! Nu går jag på lunch-buffe på Chili Thai med 2 av männen i mitt liv...

27 aug. 2007

måndag igen!

I dag sov J länge MEN DÅ RINGDE ALARMET ISTÄLLET. Han brukar ju vakna strax efter sex men inte idag. Men eftersom Sofie fyller 11 år idag så skulle vi upp extra tidigt och sjunga så 6:30 pep alarmet. Vi sjöng och gav henne en hel del paket:) mer kommer nu i em när vi har "kalas". Jag bakade 2 kladdkakor igår kväll när den blivande 11 åringen badade i bubbelpoolen med sina 2 små bröder. Återkommer med bilder från hennes dag senare.

I dag har jag varit i skolan. Haft grafisk form, svenska och foto. Foto var så KUL. Det kommer bli ett super-roligt ämne tror jag. Våran lärare verkade väldigt kunnig (är fotograf) och dessutom var han rolig. Dagarna i skolan går väldigt fort tycker jag. Än så länge känns allt bara KUL! Men jag skulle behöva fler timmar på dygnet känns det som och jag är väldigt trött.

Nu ska jag fixa till kalaset...

25 aug. 2007

en vecka....

En vecka går fort!! Har nu studerat en vecka av de 76 veckor (38x2) som jag ska läsa. Det är så roligt!! Många roliga ämnen och lärarna verka bra. I fredags hade vi jornalistik och det var så intressant!!! Mannen har varit pappa ledig en vecka och det har funkat bra. Flera dagar har jag fått mat när jag kommit hem.

Liten i en stor säng...Adam har fått en STOR säng istället för sin juniorsäng. Första kvällen fick vi oss ett gott skratt när vi såg honom ligga i ena hörnet.

I går kväll hade vi främmat. Mammor och bebisar som brukar ses varje onsdag hade bestämt sig för att ta med männen också. I går var det dags. Vi skulle varit 16 vuxna och 8 bebisar...men p g av sjukdom och lite annat så blev vi 8 vuxna och 4 bebisar och så våra andra barn med. Jättemysigt var det! Det var knytkalas. Nån "annan" hade med sig pajer, pastasallad och kladdkaka med grädde. G och jag behövde bara bjuda på dricka, kaffe och duka. Sen städade vi lite med...
Bjuder på några bilder från veckan som gått. Har inte tagit så mycket har ju varit i skolan stor del av dagarna.Stolt storebror kan också mata lillebror med gröt nu.

Just nu badar de 2 pojkarna i familjen i bubbelbadkaret. För en stund sen kom 2 st vänner förbi och fick kaffe och chockladmuffins. I kväll ska jag lägga mig tidigt känns det som.

23 aug. 2007

Lektion och Me and I PARTY

Nu sitter jag på lektion och går igenom POWER POINT *gäsp*. Det kan ju jag redan.... Men Men surfar runt lite tur jag sitter längst ner i hörnet.

I går kväll var jag på Me&I barnklädes party. Kul!! Det var SÅ FINA kläder. Adam och Sofie var med för att prova/välja. Men eftersom vi var hemma hos Linda och Adam så var de fullt upptagna med att leka med katterna och hoppa studsmatta. Inte så samarbetsvillga alltså. Jag kunde inte bestämma mig... Jag brukar INTE vara "velig" men det gick inte. Så det slutade med att jag betällde "hemligt plagg" till Sofie, Adam och Josef. Väntar med spänning,,,,det finns ju tradera om jag inte gillar det. Tack snälla Linda för de¨goda mackorna och det GODA FIKAT!

Jag och Susanne åkte tillsammans i hennes 7 sistsiga bil. Trevligt! Kan tala om att jag tror försäljaren sålde VÄLDIGT bra för bara jag och Susanne köpte för 1800 kr tillsammans. Kan då tillägga att jag inte köpte mycket utan för MINDRE pengar än jag tänkt *s*. Så gissa vem som shoppade loss??!! Däremot kommer jag ha en Me and I träff hemma om nån månad. Så är du intresserad av att komma kan du hojta till!!

22 aug. 2007

onsdagmorgon 7:15

En stor dotter fönar håret, en är i Malmö, 11 årsdottern rostar bröd, mannen plockar brödsmulor från golvet (eller nått annat?!) ur lillsonens mun. Storsonen spelar lite dator (ska äta på dagis). JAg sitter och kastar i mig 2 mackor och kaffe funderar på skoldagen och regnkläder till dagis+dividerar med dottern om att ringa hennes mentor (klasslärare). Gah! Vardag igen! Tidiga mornar. FAST JAG FÅR RESA MIG OCH ÅKA!! Mannen hemma :) Vart tog sommaren vägen?? Bjuder på en sommar bild i alla fall.

21 aug. 2007

Stockholm

Skolan!

I morgon börjar mina döttrar skolan igen. Sofie börjar femman och Emma och Sandra SISTA året på gymnasiet. Sommarlovet har varit långt. Jag har varit föräldraledig hela lovet. Vi har gjort mycket,,,har väl varit ca 3 veckor sammanlagt i Halmstad, blev inte mer trots säsongsplats p g av regnet. Vi har även varit i Stockholm/Södertälje och sen ALV och Liseberg. Har haft badkort så rätt många äventyrbad har det blivit. High Chaparal och Skara sommaland har de varit på med pappa. MEN JAG SAKNAR LATA DAGAR I SOLSTOLEN MED EN BRA BOK (: och hela långa dagar på stranden.MEN MEN det får väl blir nästa sommar,,,

Ps: Är det nån som kan tala om vart min LILLA bebis tog vägen???

20 aug. 2007

Student,,,

Ja nu är jag studerande istället för mammaledig. Vem kommer 1 timme för tidigt första dagen??!! Jo, jag och sen var jag där i god tid med...8:30. dET BÖJADE 10 OCH inte 9 SOM JAG TRODDE. Så det blev en lång prommenad. Lärarna verkar bra,,de jag har träffat och ämnen är som gjorda för mig. Foto (finns riktig foto studio), grafiskform, kommunikation, IT, journalistik, livsåskådning, svenska och så var det nog nått mer.... Vi har några veckors praktik 1a året och HELA termin 3 är praktik. I januari åker vi på studieresa till London en hel vecka. Ja det blir nog en bra utbildning får vi hoppas.

Josef har varit hemma med pappa och både varit på Hälsan och fårr spruta och sen på BVC på föräldrabarngrupp och ända var maten nästan klar när jag kom hem. Trevligt!

MEN NU ÄR JAG TRÖTT!!!

17 aug. 2007

sista vardagen och HUSVAGNEN

Gammal favoritbild Adam 1,5 år sover:

Sista vardagen för mig innan SKOLSTART, min skolstart alltså. Barnen börjar på tis,ons och torsdag. "Ångest" ska lämna min lilla bebis hemma,,,,i och för sig med pappa men ändå. Jag sjunger ju för honom mycket och pratar med honom om alltjag gör. Kan pappa verkligen klara det? Han är ju mycket mera "tyst" än mig. Tänk om Josef blir så där tyst och "inbunden" nu... Asch jag är så larvig! Blir jätte bra med pappa!! Säkert ännu bättre än med pladdrande "virrpannan" Maria.

Josef är inne i nån "utvecklingsfas just nu. Han gråter så fort nån går ut ur rummet. Även om jag och flera andra är kvar så får man INTE gå "ifrån honom". Annars så sover han hela nätterna nu, från ca 20:00 till 06:00 ungefär. Då vill han ha välling och sen är det så svårt att få honom att somna om. VI brukar försöka fram till 7:00 men sen går vi upp *gäsp* Men skönt att inte vaken på nätterna i alla fall.
Sen har han börjat äta matpure med "bitar" i det går väl så där... Han äter inte lika bra som innan men åtta månaders burkarna verkar inte lika goda,,, Det så löst som sås med bitar in... Får nog börja med att han äter vår mat mer och mer nu får väl se vad pappa säger om det som ska va hemma med honom.

I em tar jag mitt äldsta och yngsta barn och åker ner till Halmstad och husvagnen. Mysigt att få umgås lite med "bara" dem. Den har stått tom i nästan 4 veckor nu så jag vill titta till den litegranna med och ta hem en del saker. Men vi ska ha kvar den till i mitten på september.

16 aug. 2007

Köpt kamera!!


En sån här har jag köpt idag. Inte till mig utan till en av mina äldsta döttrar. Hon hade beställt den på Scandinavian foto i Bankeryd och idag var vi och hämtade den. Hoppas den ska funka bra för henne. Klicka H Ä R om du vill läsa om den.

men nu hittade jag...........

8st köttbullar i en "portionspåse" i frysen. Det är ju perfekt som lunch till mig och barnen *gah* , räcker ju långt.....

varför??

Om jag köper en ring falukorv så är det lagom till en lunch till oss hemma som ska äta. VARFÖR!!!! Är det "uppstyckad" i småbitar i frysen när jag ska laga till den i ungen då? och det finns 2 småbitar kvar???? OCH varför finns det ingen köttfärs när vi ska äta köttfärsås NU!!!! Blir tokig på detta!

15 aug. 2007

Bebisträff!!!!

I dag har vi varit på en UTREVLIG mamma-barnträff hemma hos Josefine och Alice. Vi var 6 mammor, 6 bebisar, 2 hundar och så hade jag med mig Adam med. Inte så lungt längre när bebisarna är överallt. Sen gick vi en härlig lång prommenad över Liljeholmen och bort till nån hundrastgård vid Rocksjön. Adam höll Elliots koppel och var så STOLT. I kväll längtade han efter Elliot (en söt Jack Russel terrier). Jag hade kameran med (såklart!) MEN INTE EN BILD BLEV DET. Fokuseringen hade hängt sig på nått sätt så jag kunde inte ta en enda bild. SURT!!! Men bilder från igår är det några stycken. KAN NÅN säga vad det är för djur??? INTE en skogmus eller råttunge va? Jag pratar om bilderna längst ner...

Min PRINS!
Ylva Felicia och Felix på vår utflykt i friadalen. Gott fika från Sandens konditori hade vi med:)
Adam och Felix
Josef borstar tänderna nu SOLHATTEN redan på, ska man på utflykt så..
Vad är detta?? Nån som vet?!? Den verkade helt nyfödd.
Jag och Adam hittade den vid vägkanten nära en bäck när vi gick till bilen.

14 aug. 2007

Ljudbok

En bok på CD lyssnar jag på nu. Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson. En ljudbok är inte min grej, men går ju lyssna på ÄVEN i bilen och många mil har jag kört denna sommar. DEN ÄR SÅ BRA! Synd jag missade att den är den tredje av tre i en serie, men men. Får läsa 1:an och 2:an sen.

Jag har haft en UNDERBAR dag med 4 vänner och massa barn i Friaredalen. Gott fika på filten OCH SOL! Tack för sällskapet.

Jag vill ha en NY vagn!!! och sälja min Bugaboo Gecko som är den BÄSTA VAGN JAG HAFT och jag har haft över 40 st :) (knäpp jag vet). Men till Josef har jag haft Geckon HELA TIDEN och det är ett TOPPBETYG. Men D E N N A vill jag ha

Sommarsol!!

Var det igår och det är HÄRLIGT! Josef var på 8 månaderskoll på BVC. Han vägde 8525 och var 73 cm lång och TIDIG motoriskt. Hehe DET visste jag redan. Efteråt gick vi till Adams dagis och hälsade på. Adam ville stanna! Men på måndag är det dags. Sofie hade en kompis som sovit över här och de 2 och Adam hade vattenkrig i trädgården. Jag tänkte läst i solen...men då vaknade Josef och ville ha mat. På em var jag på föräldragrupp på BVC. Trevlig att träffa de andra mammorna och barnen efter sommaren. Det hände mycket på en sommar med de små bebisarna.

Sen hämtade jag mina 2 stora älsklingar vid bussen!. De har varit i Frankrike i 10 dagar. HAR LÄNGTAT SOM EN TOK och äntligen är de hemma!!!

12 aug. 2007

8 och 4

8 månader idag och producerat 4 bajsblöjor...hjäpt mamma installera den nya skrivaren/scannern/kopiatorn som "hon" köpt så vi fick installera om den 4 ggr..
Men sen så lyckades jag skriva ut bilden jag ville :)

Mina underbart vackra söner!!! 8 månder och 5 år

11 aug. 2007

djup fundering

Jag är ovanlig.... Jag har fött barn både på 80,90 och 2000 talet. Inte så vanligt tror jag,,, 2 st på 80 talet, 1 på 90 talet och 2 på 2000 talet. Alltså 2 flickor 1989, 1 flicka 1996, 1 pojk 2002 och en pojk 2006. Jag är KLAR NU! Ska inte ha fler barn aldrig mer vara gravid och amma. SKÖNT faktiskt!

Vad kommer dessa djupa funderingar ifrån då *skratt* JO,,, Josef min sista lilla bebis är 8 månader i morn!!!

Hem ljuva hem

Hemma från Södertälje/Stockholm. 4 dagar blev det på en camping som va,,,ja,,,Vi är bortskämda med "vårt Gullbrana" för denna campingen var INTE vad vi var vana vid. Toaletterna var som på en sliten höstadieskola och duscharna snäppet värre. MEN för några nätter gick det bra.

Adam och Sofie har fått se HUVUDSTADEN och slottet, vaktavlösning, rikstadshuset, gamla stan och Sergelstorg. Sen åkte vi pendeltåg och tunnelbana och det var också äventyr :) Sprang i massor av affärer med så jag fick riktigt ont i fötterna.

I dag har vi varit på Astrid Lindgrens värld. Det var mysigt! Det var bara Adam, Sofie och jag. I morse ösregnade det och åskade här men halvvägs till Vimmerby sken solen och på ALV var det sol och tropisk hetta. Men jag klagar inte VILL HA SOMMAR!!!

Bilder från Stockholm och ALV kommer en annan dag. Är trött nu,,

6 aug. 2007

Livet nu:

I dag blir det ett LÅNGT blogg inlägg….. sedan kommer de nog blir korta i veckan, för i morgon tar vi husvagnen och åker mot Södertälje och Stockholm. Vi ska ställa husvagnen på en camping i Södertälje eftersom Görans son spelar EM i bangolf där onsdag –lördag. Vi ska titta på honom och sen ska jag, Adam och Sofie går på Junibacken och Tom Tits och kanske gå på slottet med. Mina yngsta barn har inte varit i Stockholm och Adam vill gärna se slottet och KUNGEN *s*. Josef ska också med så klart men han får titta på bangolf med pappa.

I går hade vi en HELDAG på Liseberg. Vi var där tills det stängde kl 23:00. Så roligt!!! Vi köpte 4 åkband, både till oss vuxna och till Adam och Sofie. Jag var tveksam om det skulle löna sig till Adam och efter att han tyckte både cirkus expressen (lilla bergodalbanan) och släng-gungan var otäcka var jag säker på att det var en förlustaffär, men NEJ. Han åkte alla roliga barnkaruseller HUR MÅNGA GÅNGER SOM HELST. Sofie åkte allt!!! Uppskjutet och höjdskräcken var nytt för henne. Göran övertalade henne och hon älskade det. Åkte många gånger. Josef åkte Farfars bilar sen satt han i vagnen och tittade på allt roligt. Jag åkte Balder, Bergbanan och KANONEN flera gånger. Kanonen var verkligen en ny favorit!! SÅ KUL!! Den gick från 0-75 km/h på 2 sekunder, hade loop och man hängde upp och ner. Se och PROVÅK den H Ä R !
Mitt åkband var väl det som lönade sig minst eftersom jag gick mycket med Josef i vagnen men det gick ihop sig, även om jag gärna åkt MERA som Flumride och Kållerado. Vi åt god entrecote på Järnvägsresturangen med. Barnen fick barnmeny med glass efter. Mysigt! Bilder från Liseberg finns H Ä R!

Mina stora flickor är i Frankrike och jag fick en MMS med film innan där de säger ”solsemester my ass” och filmar en massa blöta tält. Jag skickade då en bild på mig i solstolen och skrev -33 grader i solen, ni kunde varit gratis i husvagnen i halmstad hela veckan. Saknar de ”små liven” så. De kommer hem om en vecka.
Josef kollar in katternas klätterstälning.

Har inte berättat om när vi var i Brandstorp med ”den vilda bebin”. Men Linda som vi var hos har skrivit om det och lagt in så roliga bilder. Se H Ä R!

Sen har min kära vän M och hennes man P (som också är en kär vän) och deras son I flyttat till Gran Canaria *snyft*. Saknar dem så!!!!! De ska bo 10 månader till att börja med och kommer hem nästa sommarlov MEN det är meningen att de ska tillbaka sen så,,,,, MIA KOM HEM SAKNAR DIG!!!!!!!!!! Men unnar er det. Ska komma ner och hälsa på så fort jag bara kan vara ifrån skolan en vecka.

I dag är det 2 veckor tills jag börjar skolan!!!!!!!!!! Kan inte fatta det! Har varit hemma sen i 10 månader nu och bara om 2 veckor ska jag plugga 8-17 varje dag igen. Ser verkligen fram emot det men får ont i magen när jag tänker på att jag ska lämna min lilla 8-månaders plutt hemma med pappa. Tror det kommer går utmärkt! Men ändå…. Min bebis….. De här 2 veckorna kommer gå fort med. Direkt efter Stockholm ska vi til Astrid Lindgrens värld. För jag har vunnit biljetter dit lördagen den 11/8. Sen har jag tänkt vara i Halmstad, Gullbranna v 33 åtminstone från onsdag. Kanske tidigare....

Oj vad långt det blev! Ska packa lite inför morgondagens resa. Ha det bra alla vänner!

3 aug. 2007

Badat!


Nu har mannen varit ledig från jobbet en vecka igen. SKÖNT! Man får så mycket mera gjort när man är båda hemma annars tar barnen (speciellt Josef) och matlagning/disk all tid. Nu har jag riktigt hunnit röja och rensa ut i Adam och Sofies rum och vi har börjat röja i källaren med, i gillestugan bland annat. Så skönt!

I går var vi på "vårat" Äverntyrsbad: Rosenlundsbadet. Det var första gången som Josef badade där, innan har han bara fått sitta i vagnen. Han älskade det!! Så roligt var det. Han skvätte och hade sig. Adam hade också jättekul och Göran och jag med. Visst är de för söta mina små pojkar??? En bild på Josefs lilla "russinfot" efter hans första bassängbad. Efter badet slukade han en hel stor burk matpure och sen somnade han i vagnen. Han vaknade lagom till mamma och pappa skulle sluka varsin STOR "banana split". Vi tyckte vi var värda det,,,,trots att vi varit på Chili-Thai och ätit Thai-buffe innan badet,,,,med glass och frukt efter. Vi borde simmat 1000 m var tror jag...

1 aug. 2007

Sladdbarn?

Sladdbarnet gillar att leka med sladdar:
Fast jag tycker inte att "sötnosen" är ett sladdbarn. Har man en bror som är BARA 4,5 år äldre, så är man väl inte det, eller hur är det? På pappas sida är han det, säger "sladdisens" pappa. Närmsta syskon där var 17 när han föddes och då är man en sladd....

I alla fall gillar han att leka med sladdar :)