31 maj 2007

Skägget borta!!!

Min man har haft sitt skägg sen 1978..då gick jag i lågstadiet.I dag tog han bort det och ser plötsligt 10 år yngre ut. Så snygg!!!! ;)

Rån!!??

Hm vad är det för "gula bitar"?!?Smakade ju gott!
Hm, slinker i vägen.Vart tog den vägen??!!Åh, jag fick en ny trycker in den istället!
Borta igen?! Var??

Tar en macka med leverpatsej och gurka istället. Hi hi!

Ja, fototokig familj har han. Både mamma, pappa och storasyster Emma knäppte mängde med bilder i går kväll i soffan det blixtrade och blixtrade MEN så söt är han ju :) Eller hur??

29 maj 2007

Gunga?!?!

Josef i nya gungan. Suger på läppen som han ofta gör nu.Josef har fått en "hoppgunga". En gunga som hänger i en fjäder som bebisen ska hoppa i. Den är fäst uppe i dörrkarmen. Gungan har legat länge i sovrummet och väntat på att få användas och idag med både mamma och pappa hemma så kom den upp. Josef gillade det :) I morgon kommer det 7! bebisar till hit med sina mammor så gungan hänger och väntar.

Jag är LITE piggare (eller inte?). Har fått SOVA nu några nätter i extra rummet i källaren. "Pappa" har gett Josef tillägg på natten (eller sen kväll ca 00:00) innan han lagt sig. Det har funkat bra. Sen har jag ammat vid 6:30 på morgonen och sovit vidare. Men jag känner mig otroligt trött ändå har en del sömn att ta igen tror jag.

Vi kämpar på med pure-målen och det går väl inget vidare. Grötmålet där emot kan inte gå FORT nog enligt Josef. Han gapar och gapar, som en söt liten fågelunge. Han verkar trivas bra med att pappa är hemma lite mer i alla fall.

Min kära kära vän Mia (och jag gillar dig med Patrik!!) ska flytta HIT (se ovan) till San Augustin på Gran Canaria. Redan i slutet på juli går flytten. Gillar det INTE eftersom jag kommer SAKNA min vän. Men unnar dem det verkligen och ska hälsa på länge i vinter!!!

Nu ska jag städa lite och fixa fika till "bebis-mammorna" som kommer i morn. Ska blir så roligt att ses igen precis som förra veckan :)

28 maj 2007

Träffats i verkligheten???

Nyfiken på hur det är med den saken av alla er som besöker mig. Så svara gärna på frågan.
Har du träffat mig IRL (in real life, alltså)??
Ja
Nej
  
Free polls from Pollhost.com

27 maj 2007

Mors dag

Min mor dog för 1,5 år sedan. Jag har varit på kyrkogården idag och satt en vacker rosa lilja vid hennes gravsten. MEN SAKNAR HENNE!!! Fast hon var så sjuk så hon har fått frid. Jag är säker på att hon sitter i himlen och ser sitt nyaste lilla barnbarn som hon aldrig fick träffa.Vacker uteplantering fick jag av Josef, hans första morsdag. Den står så fint på trappan.
Röda rosor fick jag av Adam och Sofie.
Rosor från mannen INTE på morsdag utan i torsdags
Vackra röda rosor med vitt i bukett av Emma och Sandra.
Åh vad fina blommor jag fått!! Så glad. En rosa princesstårta som stod mor på hade mannen köpt med. Så gullig han är!! Pappa kom hit med och så fikade vi *gott*.

Denna vecka har min blogg haft 206 UNIKA besökare hitills och veckan är ju inte riktigt slut än. Det är rekord!!! Med unika menas OLIKA människor. Alltså ni som kikar in varje dag eller 10 gånger om dan :) räknas alltså bara en gång. Jag har en besöksstatistik som läser av alla IP-nummer. Över 200 personer runt om i världen ville alltså läsa vad jag skriver och se mina bilder denna veckan. Kul! och lite märkligt.

Nu ska jag se på film i soffan med mannen. Sov Gott, och ha en bra vecka! Tänk på att vara positiva och inte AVUNSJUKA på det ni INTE HAR. Gläds åt det ni har!!
KRAM

26 maj 2007

sömnen...

Josef tvättar bort frukostgröten från ansiktet
Jag glömde skriva om "sömnen" innan...
Förra natten sov jag i rummet där nere och pappa gav Josef flaskan, men den natten sov han till 5:00!!! Han nöjde sig med flaska och somnade om :). I natt sov jag i sovrummet.. då åt han 03:15 och 05:50, så klart = TRÖTTSAMT. Sen la jag mig där nere och fick sova till 8:30. Ska pröva i natt igen att pappa ger flaskan.

U T M A N A D och sömnen ....

Ja då har jag blivit utmanad igen....

Utmaningen lyder
: Att välja 3 saker i sitt hem som betyder lite extra och lägga upp det i sin blogg. Min goda vän Emma gav mig utmaningen.

På tal om hem.... Jag har ju flyttat MYCKET de sista åren. Många hem har jag haft... köpt, flyttat in, sålt och flyttat ut. Det längsta jag bott på ett ställe är mitt barndomshem på Hisingsängen 87, där jag bodde i 10 år mellan år 78-88. På Källgatan 10 bodde jag år 95-02 och hann där gifta mig, få barn och vara med om mycket både roligt och tråkigt. Det tar ett tag innan man "bor in sig". Här har jag bott ett år nu... Förlovat mig i detta huset och fått barn men mitt hem,,, JA det är det men det känns fortfarande nytt. Man har INTE mycket minnen än och fortfarande mycket att packa upp ur kartonger gömt i förråden. Lista på mina hem sist i inlägget. Nu utmaningen:
Nr 1:Min vita skänk... Som egentligen INTE passar in i vår mer moderna inredning. MEN ett minne från mamma och pappas hem. Nu när mamma är borta så är det roligt att ha lite minnen i vårt hus som är från mitt barndomshem. Stolar, bord och vitrinskåp finns med, men det står hos min pappa.

Nr 2:Diskmaskinen!!! Praktiskt när man är 7 personer (ofta fler) som äter och dricker. Jag skulle ALDRIG klara/orka diska förhand efter oss alla. Sen är den ju snyggt infälld i köksinredningen med. (Haklappen som hänger där har Emma som utmanade mig sytt och hon SÄLJER DEM om du vill beställa!).

Nr 3:Hörnabadkaret med "bubblor". Avkopplande och skönt! En riktig LYX att ha hemma. Jag tacksam att just vi hade råd att sätta in det. Att ligga i detta med tända ljus, skum och en bok eller tidning är SKÖNT. Tyvärr gör jag nog inte det ens 1 gång i månaden. Tiden räcker INTE till.

Ja det var 3 saker i mitt hem som betyder lite extra för mig....om man inte räknar människorna som bor här då!

Jag utmanar vidare: Mindi, Susanne och Linda

Jag har bott:
1. Karlskorna Radhus på Hästö från födsel dec 1968 till ca okt 1970
2. Cigarren Lägenhet på Östrastorgatan i Jönköping 1970 - 1972
3. Swedenborgsgatan 15 på Bymarken 1972- 1978
4. Hisingsängen 87 (vi byggde hus) 1978 - 1988
5. Sjöbogatan 19 FÖRSTA EGNA LÄGENHETEN en 2:a 1988-1989
6. Sjöbogatan 29 en 3:a 1989-jan 1991 Tvillingarna föddes här
7. Fasanvägen 3 Norrahammar FÖRSTA EGNA HUSET jan 1991 till 1995
8. Källgatan 10 Taberg STORT hus 1995 - 2002 Sofie föddes och Adam "blev till"
9. Maskinvägen 10 radhus 2002 - 2003 Adam föddes
10. Hisingsängen 181 radhus maj 2003 - sept 2004
11. Trumpetgatan 64 A Lerhagen nybyggd lägnhet sept 2004- jan 2005
12. Jutevägen 22 BR Lgh jan 2005 - sept 2005
13. Hisingsängen 191 radhus sept 2005 - april 2006
14 Prostkvarnsgatan 11 STORT hus april 2006 --> Josef föddes

Från 1 jan 02 till aril 06 flyttade jag 6 gånger *gah* Undrar om jag "bostadsknarkade"??

24 maj 2007

besök och taket

Hej alla! I em/kväll har vi haft mina "svärföräldrar" här på besök. De tycke Josef hade växt MYCKET sen sist Han ar så charmig så. Åt lite mosad banan medans vi smaskade på äppelkaka och kladdkaka. Sen aov han en stund och sen åt han en hel tallrik gröt.

Vi har takläggare här. Vi ska "få" nytt tak. Svart tegeltak blir det. Vårt hus är
byggt 1965 och taket behövde bytas. Ny skorsten har murats med.

Nu ska jag SOVA.I natt ska mannen ge Josef flaska så jag får sova. Hoppas det funkar!!!

23 maj 2007

sömn till salu??? och en korv

Jag behöver få sova! en hel natt.. Lille prins Josef har fått för sig att 2! gånger vill han äta varje natt *gäsp* Känner mig helt "mossig" av sömnbrist. Gillar du inte SKITSNACK läs INTE mer. Josef bajsade idag (han gör det varannan dag hehe) men inte löst som vanligt utan EN KORV! Gissa om jag blev paff. Bar honom hängande med händerna i hans armhålor till skötbordet beredd på att hela blöjan var överfull med löst...och när jag öppnar är det en LITEN KORV. Så allt trugande med majs, morot, potatis och matpure gå visst frammåt för det finns en del i "systemet". Nu håller vi på med biffstroganoffpure med mosad banan till efterätt och det går "sådär".

20 maj 2007

All star team!!!! (=hallby)

Min dotter Sofie snart 11 år, har precis spelat fotbollsmatch. De låg under med 0-2 och då gjorde min DUKTIGA TJEJ MÅL!!! De vände matchen och vann med 5-2. Sofie gjorde ett mål till *så stolt*. Tänk att man kan bli så stolt och glad :). De låg näst sist i tabellen och har bara förlorat innan så det var STORT.
http://www.hallbyfotboll.se/
BluerangeSiteM/templates/6506/?nav=630

Jag har varit med om någonting märkligt och VÄLDIGT ovanligt i helgen. 2 ggr har 2 helt olika personer sagt till mig... -Vad du är vacker! Det strålar om dig,,,hm. Båda gångerna har jag varit helt osminkad JAG BRUKAR ALDRIG GÅ UT SÅ och med glasögon. Hm,, Hur ska man tolka det??? Inget mer smink och glasögon jämt...Nej skämt å sido´. Jag blev naturligtvis jätteglad, så klart. Den ena sa nått om inre skönhet som strålar...men lite PAFF blir man allt. Vacker, jag??? nja, det vet jag inte: Mullig, trött, stressad och börjar bli rynkig är väl så jag känner mig.

Nu ska denna "vackra mamma" laga mat till fotbollshjälten och de andra 4 :)

Josef äter morotspuré Gott?

19 maj 2007

Hemma igen!

Sofie med 2 vänner i kanoten!!Har precis kommit efter 3 dagar i Bunn strax utanför Gränna. Vi har varit på ett FANTASTISKT familjeläger med 15 familjer. Så "himla" roligt och trevligt!!!! Vi har paddlat, fiskat, lekt, umgåtts, spelat spel, ätit god mat och mycket, mycket mer. Barnen har haft SÅ KUL!!!! Sen är det en underbart vacker plats också. TYVÄRR laddade kamerans batteri ur :( och laddaren var inte med så några få bilder blev det bara... Inget metspö...tar en "pinne" istället.Ja! Fick ett spö nu!!
Åh blir det ALDRIG MIN TUR ATT PADDLA!


Åh, nu så mamma med och så dagisen kompisen Oliver.

Showar lite på bryggan Vill bara säga TACK ALLA FÖR EN UNDERBAR HELG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fortsätter med en 2 bilder på en liten kille som börjat äta...
Med gröten går det så bra. 1 gång om dagen äter josef Havre/Majs gröt eller banangröt. Han kan knappt få nog så man får stoppa vid 1 potion. Sen har vi testat olika purer: majs, potatis, morot och broccoli. Ingen har varit direkt nån överfötjusning för men majsen gick OK. Nu börjar jag snart läggat till kokt kött och potatis ihop med grönsakerna...får se hur det går. Allt för att älsklingen kanske ska börja sova lite bättre på nätterna. ÄR SÅ TRÖTT!!!!!!!!!!!!


15 maj 2007

2002-05-15 ----> 2007-05-15


Nu har min lille pojk fyllt 5 år!!!!!!!!!! Vart tog de 5 åren vägen??? Min knubbiga lilla bebis som hade klotrunda knubbiga fötter och som sov jämte mamma hela första året och "snuttade" lite när han kände för det. Mannen i mitt liv just då, med ett lent och fjunigt baby huvud. Nu kan han både räkna , cykla och snart simma. Blev med "beröm godkänd" av doktorn på sista BVC kontrollen igår. Min stora/lilla älskling!!!
Blå marsinpan tårta blev det och en massa goda "chockladiga kakor". Högst på önskelistan sen nästan ett år tillbaka stod en "härm-pappegoja". HU, Hemskt! Men så klart fick han det :) Så inte nog med att denna intelligenta pojk pratar jämt NU UPPREPAS det dessutom av en papegoja.

14 maj 2007

nu ska sonen också får ett rum!!

Nu måste vi ordna så lillpojken får ett eget rum. I natt har han ätit och ätit och ätit. Han ligger och halvgråter och gnäller och jag kan inte sova då. Smidigare att ge honom lite. Om han får eget rum så sover han bättre HOPPAS jag,,, Nu ska jag ner och se hur vi ska kunna möblera rummet jämte gillestugan till Sofie. Hon är inställd på att flytta ner så det blir säkert bra :)

13 maj 2007

Serbien?? Eurovision ÖST Contest

Hm, vad hände??!!! Östländerna röstade på varandra. MEN när Danmark skulle rösta så sa kommentatoren NU får vi poäng i alla fall. Kom igen en 12:a och så fick the Ark det,,,, så varför förvånade egentligen??!! Vi röstar ju "på varandra"! Men hjälp mig.. VAR DET EN LESBISK KAMPSÅNG??? Eller var det bara min tonårings dryga kommentar som jag gick på *funderar*. Men Ola Salo och gänget vsr ju bäst ändå... Vitryssland med en manlig sångare som såg ut som Lady Diana var också bra... Nu går vi på dagisuppträdande istället....

12 maj 2007

Lilla älsklingen 5 månader!!!!

I dag är det 5 månader sen Josef föddes. Så fort det går!!!!!! Dagen till ära har jag bakat en så god choklad tårta med underbart god glasyr, mandariner och grädde. Tack för receptet Marie! Josef själv har ätit majspuré för 2a dagen i rad,,,inte lika förtjust som i gröten han ätit i drygt en vecka men gapade snällt gjorde han.
Han ligger aldrig kvar på rygg lägre utan vänder sig snabbt till mage. Sen vill han inte ligga så längre men kan inte vända tillbaka. Då ligger han och gungar och låter som en frustrerad säl *sött*
Sen hamnar han alltid nån meter utanför filten där man lagt honom. Man kan hitta honom under bordet eller inne vid väggen.
Storebror Adam har lärt sig cykla utan stödhjul idag!!! STOLT Det får jag fotografera i morn. Nu sitter vi och ser Eurovsion song contest,,, The Ark gjorde ett KANON FRAMTRÄDANDE NYSS!!! Nu är det nån lesbisk kampsång från Serbien,, INTE min favorit direkt.

Crocs!?!

CROCS = ja tack = sköna!

Jaha ja så de innehåller MILJÖGIFT. Då blir Adam och Sofie och jag självlysande snart då eller hehe. Jag fick ett par turkosa Cayman och Sofie fick Cerisa. Adam fick ett par dögulliga mörkblå. Mannen köpte dem i USA. Men skadan är ju redan skedd så vi fortsätter nog att ha dem oavsett PVC eller vad det nu är för "skit" i dem. Sandra och Emma klara sig nog utan att "lysa" för de har varsitt par kopior av Foppa - tofflorna från Ica MAXI och Lindex.

8 maj 2007

Dunis och livet i allmänhet

I morse åkte mannen till Göteborg för att vara där och spela "mini-golf" till söndag em. Så nu är jag själv hemma igen. Jag är ju van,,,men gruvligt trött på det. Hoppas det är värt det! Jag och Josef får roa oss själva i helgen. Emma och Sandra är ju också hemma och de ska nog se melodifestivalen med sin mamma i morn kväll. I går att Sandra och jag och tittade på de 28 bidrag som INTE gått vidare direkt. Huva vad dåliga en del var,,,fast många bra med.

I går fm städade jag som en galning. Huset var GANSKA STÖKIGT och jag vill ha "fint" när det kommer folk. Fattar inte varför det är så viktigt för mig,,,jag är ju egentligen en ganska slarvig person och vad gör det egentligen om det är rörigt...Sen är vi många här hemma och jag är urseg och trött just nu så men ändå var jag tvungen att "tok-städa". Klockan 14:00 hade jag bjudit hit en massa mammor på Dunnis Party (www.dunnis.se). Det var trevligt och kläderna var fina. Adam och Josef får var sitt knallrött plagg med svarta döskallar på.

I tisdagskväll var jag på föräldramöte på skolan. Sofies klass, eller hela år 4 som det heter, har haft tema djur ett helt läsår och de visade upp vad de lärt sig. Här är en bild på klassen. Sofie står vid den röda pilen.

I dag är det Adams tredje gång på simskolan. Sen ska han och Sofie till S hela helgen men inte förrän vid 19:00. Sofie ska till stallet vid 16 och sen på "fest" hos 2 tjejer i klassen som fyller 11 år. Bilden nedanför är tagen på han 5-års kontroll på BVC. På tisdag fyller min LILLA kille 5 år!! Var tar tiden vägen??

Jag älskar ju thailländsk mat och äter lunch ofta på nått av stans 2 bra thai-hak, Jungle Thai och Chili-Thai. Här är en bild när jag var på lunch med de 6 mammorna och bebisarna som jag träffar varje onsdag och har gjort sen INNAN josef föddes.

Precis nu ska jag ner och HÄMTA Thai mat till lunch. Gott!!!!!!!

tester...

...skulle jag skriva om här men VET INTE HUR JAG LÖSENORDS SKYDDAR ETT INLÄGG SÅ DET FÅR VA. HJÄLP nån????


Adam har börjat på intensiv-simmskola. Mån, ons, fredag i 5 veckor ska han gå. 1:a gången var igår och jag är så stolt. Han var hur duktig som helst trots att han aldrig gått på nått sånt innan. I dag har jag som sagt gjort "tester" och G har varit pappaledig HELA dagen. Skönt att åka 8:45 och komma hem 15:45 och det finns mat färdig. VILKEN LYX!!! Båda bröderna hade BVC-besök idag med: 5 månaders besök och 5 års besök. Dålig timing men hon ringde igår och ville ändra tiden MEN "pappa" klarade besöken galant. Josef växer som han ska och tog sprutan med bara ett litet gnäll. Adam klarade alla syn, hörsel, klipp och hopptest perfekt. Han vägde 18,7 kg och var 108 cm lång. Båda bröderna snart 5 mån och snart 5 år.

Nu ska jag på föräldramöte/uppvisning i Sofies klass.
*trevligt*

7 maj 2007

snart 5 månader,,,,


Så här söt är man när man är snart 5 månader och ligger på sin mammas mjuka mage och precis har fått mat:)
Nattmål 03:30 hör visst till rutinerna igen :( Så nu har Josef börjat få gröt för att kunna börja äta mer av annat än bara mammas mjölk. Han äter 2 dl tillägg varje kväll men behöver visst MER mat. I torsdags gjorde vi en extra vägning och då låg han strax under normal kurvan 7185 g. I morgon är G pappaledig eftersom jag ska gå och göra "tester". Då ska både Josef och Adam till BVC för 5 månaders/5 års kontroll. Återkommer med rapport om det i morgon:).

Hemma från LUND

Josef på grillkvällen i Lund:
Har haft en HÄRLIGT UNDERBAR helg i Lund. Tyvärr tog den slut ALLDELES för snabbt. Tack kära U och M för allt trevligt ni ordnade! Resan gick så bra så inga problem med 5 barn själv i bilen. Några är ju stora och de underhåller varandra bra. Bilder finns HÄR
för dem som vill se.

4 maj 2007

"FAR" SNART IVÄG....

Åka nästan 30 mil med 5 barn själv i sommar värme = vansinne eller?? NEJ då :) Bekommer mig inte det minsta. Är ju van, "en bebis hit eller dit" gör väl ingen skillnad eller!?! Vi får se ... Min första långresa själv sen "femman" kom ska göras idag. Till Lund och favorit kusinerna, min älskade bror och svägerska. HURRA!!!! Håller på att packar nu *svettigt* Josef sov bara 30 minuter och då passade jag på att duscha. Nu ammar jag.
VISKAR: MIN BROR HAR FYLLT 50 ÅR!!!! JA det är sant!!!

Ps. PÅPEKAR ATT JAG ÄR 12 ÅR YNGRE!!! Ds

3 maj 2007

MAJ MÅNAD :)

Maj är här och det gillar jag, soldyrkare som jag är. Hoppas det underbara vädret FORTSÄTTER sommaren lång:). I morse gick jag en härlig prommnad på 45 min efter att jag lämnat Adam på dagis. Kom hem och hade kaffe bryggaren laddad. Tog 1 mugg kaffe och 1 BANANBAKELSE i solen medan Josef sov i vagnen. Tänkte läsa tidningen men då vaknade han...

Valborg firade jag på fest med vänner och barn. Trevligt men lite trist att va där "själv" lite som att vara ensamstående igen, det blir ju så i Kristi Him också.... Josef har varit förkyld när G var borta och när vi grillade ute på kvällen var han vaken och ville va uppe men jag tyckte det var kallt så vi åkte hem ganska tidigt. Båda tonåringarna var hemma i hyfsad TID som jag sagt till dem. SKÖNT!

1 maj åkte vi ner med husvagnen till Gullbranna i Halmstad (www.gullbrannagarden.se). Så nu står den uppställd med tältet framför och möblerna på plats. Vilket jobb!!! Det var inte lätt för G eftersom flera pinnar var trasiga och lite snea...men det gick. Så nu har vi ett somar-paradis att åka till he he.

I går fyllde min vän Mia år. Jag var där med en blomma för att överaska och fick smörgåstårta. Det var så gott. Sen var jag på Livslustövning och sjöng. Så roligt!!! Det gör en verkligen på gott humör och det behöver jag nu. Allergin är så jobbig och p g av amning får jag ju inte ta tabletter heller....

I helgen åker jag och barnen till kusinerna i Lund! Det ska bli så kul att träffas igen. G måste jobba på lördagen så jag kör själv med barnen. Det ska nog gå bra :) Nu vill lille sonen ha mat så bilderna jag skulle ladda upp från Halmstad får komma en annan gång....